Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Verte odborníkom na investície a investujte do zlata

Datum: 10.11.2020

Nákup investičného zlata je dnes najlepšou formou investície. Zlato sa drží aj v dobe pandémie a má ďalší potenciál. Odborníci na investovanie radia premeniť až 90 % voľného majetku na zlato.

Investičné zlato už pri jarnej vlne pandémie COVID-19 zamávalo iným alternatívam investícií a zatiaľ čo s nimi sa loď potápala, cena zlata vystrelila ako raketa. Vôbec to nie je nadnesené. Nárast ceny zlata pozorujme už 10 rokov, ale s koronavírusom zlato rástlo tak extrémne, že dvakrát po sebe prekonalo svoj historický rekord. Teraz je cena o niečo nižšia, čo je u zlata normálne, a je to chvíľa, kedy je treba nakupovať.

Zlato je jednoznačný víťaz doby a jeho potenciál ako investície je obrovský. Zatiaľ čo dnešná cena je zhruba na 2000 USD za trójsku uncu, niektorý odborníci si myslia, že do desiatich rokov bude na viac ako dvojnásobku. Dôvodom sú aj už skoro vyťažené ložiská zlata bez perspektívy, že sa objavia nové, naviac v rovnakej kvalite. V dobe, kedy už ako investícia prestali fungovať aj nehnuteľnosti, je zlato jednoznačnou voľnou.

Nemusíte byť milionári, aby ste začali ukladať majetok do zlata

Akým spôsobom v domácnosti šporíte? Ukladať si peniaze do hrnčeku a do perín už nie je v móde. Ale ak ich nechávate v banke, chudobniete. Športe formou investície do zlata. Práve k uchovaniu hodnoty peňazí a majetku je zlato dlhodobo odporúčanou formou investície. Je stabilné aj v nestabilných dobách. Je imúnne voči koronavírusu aj iným pandémiám, odoláva ekonomickým, politickým aj vojenským krízam. A naopak, práve v krízach posilňuje.

Ako investovať do zlata?

Rozhodli ste sa dať na dobré rady? Pre nákup investičného zlata musíte navštíviť špecializovanú predajňu mincovne na Dunajskej ulici 68 v Bratislave. Druhou možnosťou je si zlato objednať diskrétne v e-shope predajne www.slovenske-mince.sk ako poistenú zásielku. Je to bezpečné, využívané, a vaše zlaté tehly vám dorazia až domov.

„Zlaté mince a zlaté zliatky určené na bezpečné investíciu do tohto drahého kovu predávame priamo v Bratislave viac ako 9 rokov,“ konštatuje Soňa Klempová, vedúca predajne. „Za toto obdobie sme si získali dôveru 15 000 zákazníkov, ktorí si u nás pravidelne dopĺňajú svoje súkromné zlaté rezervy. Zlato dovážame priamo zo zahraničia, od dcérskej spoločnosti rakúskej centrálnej banky. Klienti tak majú istotu pôvodu a rýdzosti.“

Vedieť by ste mali, že zlaté tehličky so slovenským pôvodom nezoženiete

Mincovňa Kremnica investičné zlato v podobe zlatých zliatkov nevyrába. Nekúpite ho ani v NBSSlovenskému trhu preto dominujú zlaté tehly od švajčiarskych rafinérií Argor Heraeus a P.A.M.P. Ďalšou možnosťou, ktorú máte, je nákup zlatých mincí. Nie tých pamätných. Ich cena sa odvíja od iných parametrov. Ale investičných. V špecializovanej predajni vám ponúknu uznávané investičné zlaté mince z Austrálie, Kanady a tiež prestížne Wiener Philharmoniker z Rakúska.

Čítané: 3096 x