Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Poistenie: Na čo by ste nemali zabudnúť pri jeho zakladaní?

Datum: 04.03.2022

Vo všeobecnosti platí, že poistenie sa rozdeľuje hneď do niekoľkých kategórií. Môže ísť o cestovné poistenie do zahraničia, havarijné či zmluvné poistenie. Ich ceny sa líšia v závislosti od agentúry, kde si konkrétne poistenie vybavujete.

Poistenie: Na čo by ste nemali zabudnúť pri jeho zakladaní?

Aj keď si možno niektorí ľudia myslia, že ide o banalitu, založenie poistenia by ste rozhodne podceňovať nemali. Okrem iného, v dnešnej dobe to môžete vybaviť aj online. Stačí vám na to pár klikov a prístup k internetu. Zadáte vaše osobné údaje a všetko potrebné, čo vám na danej stránke budú písať. Poistenie si však môžete vybaviť aj cez konkrétnu agentúru.

Povinné zmluvné poistenie

Viete, na čo všetko slúži povinné zmluvné poistenie? Môže vám byť preplatená škoda, keď na vaše auto napadajú krúpy a poškodia ho, poprípade keď zrazíte nejakú zver. Povinné zmluvné poistenie sa rozhodne oplatí a prinesie vám nemalé množstvo výhod, ktoré máte možnosť využiť. Pri zakladaní si nezabudnite prečítať o poistných podmienkach a predzmluvnou dokumentáciou, kde sa informujete o základoch zmluvného poistenia.

Havarijné poistenie

V prípade, že sa vám stane nehodová udalosť, môžete byť pokrytí havarijným poistením. Ide o poistenie, ktoré kryje škody na vašom aute. V opačnom prípade by ste si museli hradiť plnú čiastku škody, čo by vám vyšlo nemalé peniaze. Pred založením si môžete pomocou online kalkulačky vypočítať, koľko vás havarijné poistenie vyjde. Verte či nie, rozhodne sa vám to oplatí, pretože nikdy nemôžete vedieť, čo sa vám môže prihodiť.

Cestovné poistenie

Či už chodíte často na dovolenky, poprípade služobné cesty do zahraničia, cestovné poistenie je nevyhnutnosť. Hradí vám úraz, meškanie lietadla, stratu batožiny či zdravotné a iné náklady. V opačnom prípade by ste si to všetko museli hradiť sami. Pri založení sa však informujte u danej poisťovne či agentúry, čo všetko cestovné poistenie zahŕňa.

Čítané: 3333 x