Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

Obľúbené pánske parfémy: Ktorý je ten pravý pre vášho partnera?

Datum: 06.12.2021

Vianočná sezóna sa pomaly blíži a spolu s ňou prichádza na pretras aj tematika darčekov, ktorými budete chcieť potešiť svojho partnera. Medzi tradičné drobnosti a večné stálice, ktoré pod stromček skrátka neodmysliteľne patria, sa zaraďujú parfémy. Ktoré vône sú aktuálne in?

Obľúbené pánske parfémy: Ktorý je ten pravý pre vášho partnera?

Hugo Boss – BOSS The Scent Absolute

BOSS The Scent Absolute je jedným z najznámejších Hugo Boss parfémov. Parfémová voda pretkaná orientálnymi a drevitými tónmi je bohatším a intenzívnejším nástupcom vône BOSS The Scent. Hneď v úvode si vás podmaní pikantný zázvor, ktorý perfektne vyvažuje sladká maninka, čo je vonná zložka pripomínajúca marakuju a rum. Celú vonnú kompozíciu potom uzatvára dymový základ v podobe tónov vetiveru, čo je druh rastliny.

Dior – Sauvage

Vôňa Sauvage od Dioru patrí medzi ikonické pánske parfémy. Na trhu ju ale tiež nájdete vo forme toaletnej vody. Tvorcom parfému je François Demachy, ktorý čerpal inšpiráciu z divokej prírody rozliehajúcej sa pod temnou nočnou oblohou, sprevádzanej vôňou plápolajúceho ohňa. Parfém má podčiarknuť a vyzdvihnúť drsnosť muža, ale zároveň zachovať jeho eleganciu a štýl. Vo flakóne sa mieša šťavnatá mandarínka so santalovým drevom a fazuľou tonka.

Zaujímavosť: Santalové drevo, ktorého aróma prestupuje celou vonnou kompozíciou parfumu Sauvage, pochádza zo srílanskej plantáže, ktorá so značkou Dior spolupracuje už dlhšie ako 10 rokov.

Giorgio Armani – Acqua di Giò

Parfém inšpirovaný silou mocného vodného živlu, tak je možné popísať ikonickú vôňu z dielne Giorgia Armaniho s názvom Acqua di Giò. Vôňa je určená pre odvážnych mužov, ktorých duša lační po dobrodružstve. V hlave parfumu znejú morské tóny a osviežujúci bergamot. V základe potom ucítite orientálne kadidlo a tropickú bylinu pačuli, v jeho srdci rozkvitá rozmarín a zmyselná šalvia. Parfém sa skvele hodí pre milovníkov stredomorskej atmosféry, ale aj pre štýlových mužov.

Dior – Fahrenheit

Legendárna vôňa Fahrenheit je veľmi intenzívna, originálna a podmanivá. Rozhodne sa hodí skôr do zimných mesiacov a pre mužov, ktorí sa neboja aromatickejších vôní. Hlavu parfumu tvorí voňavá sicílska mandarínka, ktorá vás prenesie do pulzujúceho talianskeho mesta uprostred horúceho letného dňa. Hneď vzápätí nasledujú tóny fialiek, ktoré silnej vôni dodávajú jemný podtón, a na záver vstupujú do hry akordy kože, ktorá podčiarkuje mužnosť.

Čítané: 4117 x