Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Ako na správne a efektívne vysúšanie vlasov

Datum: 11.03.2022

Vlasy sú korunou krásy každej ženy, preto sa o ne musíme správne starať. Vysúšanie je takmer každodennou záťažou vlasov väčšiny žien. Je dôležité vlasy vysúšať?

Ako na správne a efektívne vysúšanie vlasov

Používať teplý alebo studený vzduch? A je potrebné používať kefu, keď netúžite po objemnom účese?

Tou najzákladnejšou otázkou, ktorú môžeme zodpovedať hneď na začiatku, je, či vlasy vysúšať alebo nie. Mnoho žien sa boja vlasy vysušovať príliš často, aby teplý vzduch vlasy nepresušil a nemali kvôli tomu väčší sklon k lámaniu. Popravde je ale potrebné vlasy vysušovať, najmä pri pokožke, aby ste zamedzili vzniku kvasiniek alebo iného kožného ochorenia vo vlasoch. Takže dôvody sú vlastne zdravotné.

4 kroky k zdravým a krásnym vysušeným vlasom

Šampón, kondicionér a mokré vlasy zabaliť do uteráka. A ako ďalej? Prvá poučka je, aby ste uterák nenechávali na vlasoch dlhšie ako 10 minút. To isté platí aj o voľnom schnutí vlasov - maximálne 10 minút. Potom už je potrebné prejsť na vysúšanie. Ešte predtým je dobré do vlasov aplikovať prípravok na ochranu vlasov pred teplom. Ak trpíte na nedostatok objemu, dajte ku korienkom ešte objemový sprej.

Základné fúkanie vlasov do finálnej podoby zvládnete v troch až štyroch krokoch.

  1. V prvej fáze je potrebné vlasy vysušiť zhruba zo 70 %. Použite na to stredne teplý vzduch v najvyššej rýchlosti. Nadstavec pre presné fúkanie v tejto chvíli nepotrebujete. Sústreďte sa najmä na presušenie vlasov pri korienkoch, aby sa vysušili vlasy pri pokožke hlavy.
  2. Vlasy následne dobre prečešte, a učešte tak, ako ich budete nakoniec chcieť mať. Teraz príde chvíľa, kedy budete potrebovať trochu zručnosti, pretože počas fúkania budete vlasy uhladzovať kefou. Nepotrebujete okrúhlu kefu, môžete používať takú, ktorú bežne používate. Na fén nasaďte nadstavec pre presné fúkanie, teplotu aj rýchlosť vzduchu nechajte nastavenú tak, ako v predchádzajúcom kroku. Ak sa ponáhľate a nemáte príliš husté vlasy, môžete fúkať celé vlasy, inak si ich rozdeľte na dve polovice (hornú a dolnú). Prečesávajte sa buď zospodu alebo môžete klasicky učesávať. Fénom nikdy nemierte priamo na kefu alebo vlasy kolmo, ale pod miernym uhlom smerom dole.
  3. Zdá sa vám, že fúkate a pritom nemáte žiadny objem? Nebuďte smutná, ešte máte čas ho dohnať. Prepnite fén na studený vzduch a vysokú rýchlosť. V tejto chvíli je čas fúkať proti smeru rastu vlasov a najmä pri korienkoch. Studený vzduch fixuje účes, takže vlasy od korienkov nadvihne a vy tak doženiete požadovaný objem.
  4. Posledným krokom môže a nemusí byť vytvorenie objemu vlasov okolo tváre. Na to už budete potrebovať okrúhlu kefu. Predné vlasy načešete smerom do čela a zo spodnej strany natočíte na kefu. Zhora budete chvíľku fúkať a následne vlasy len prstami upravíte na stranu, na ktorú ich chcete mať. Pokiaľ si vlasy sušíte len z praktických dôvodov, alebo ich budete sťahovať do drdolu, tento krok môžete pokojne vynechať.

Prečo to bez kefy nejde?

My, ktoré berieme sušenie vlasov ako praktickú vec, sa veľmi nehrnieme do používania kefy pri fúkaní. Navyše to spočiatku môže byť trochu náročnejšie na zručnosť. Kefa ale pri fúkaní hrá dôležitú úlohu. Kombinácia teplého vzduchu a uhladzovania vlasov pomáha lepšie uzatvárať vlasové vlákno, z ktorého potom nemôže unikať vlhkosť a vlasy tak vyzerajú zdravšie. U polodlhých vlasov trvá celková úprava 10 minút, a to sa pre zdravie vlasov aj krajší vzhľad oplatí obetovať.

Autor: www.holime.eu

Čítané: 3846 x