Rozšírené hľadanie
Utorok 19. Marec 2024 |
meniny má Jozef

5 výhod používania pleťových masiek pri starostlivosti o pleť

Datum: 01.07.2022

Pleťové, ílové a látkové masky sú jedny z mojich najobľúbenejších produktov starostlivosti o pleť. Ich používanie je jednoduché, zábavné a prinášajú skvelé výsledky.

pleťové masky

Na dobrej pleťovej maske mám najradšej pocit vypnutej a zjednotenej pleti už po jednom použití.

Čo robia pleťové masky?

Môže pleťovú masku používať každý? Určite áno. Z používania masky môžu významne profitovať ako ženy, tak aj muži. Nepoužívajú sa len na skrášľovanie, môžu byť aj skvelým riešením pri problémoch s pleťou.

Pleťová maska sa bežne používa na:

  • Hydratáciu a zvlhčenie pleti
  • Zbavovanie sa prebytočnej mastnoty
  • Zlepšovanie vzhľadu pórov
  • Odstraňovanie nečistôt
  • Pomoc pri redukcii znakov starnutia

Ďalšou výhodou používania pleťovej masky je pocit rozmaznávania sa, akoby ste mali kúpele priamo u vás doma.

5 dôvodov, prečo použiť pleťovú masku hneď teraz

Zaradenie pleťovej masky do vašej starostlivosti o pleť (a starostlivosti o seba) môže urobiť zázraky. Tu sú hlavné výhody pravidelného používania pleťových masiek.

  1. Rituály starostlivosti o pleť sú relaxačné a terapeutické.

Pleťové masky neprinášajú iba výsledky v podobe zlepšenia celkového vzhľadu pleti. Ich použitie môže byť priam terapeutické. Pokiaľ sú napustené aromatickými esenciálnymi olejmi, ako je mäta alebo rozmarín, môžu masky stimulovaním vašich zmyslov zlepšiť vašu náladu.

Masku by ste mali používať vždy, keď si nájdete 20 až 30 minút času pre seba. Môže to byť akákoľvek oddychová aktivita, ako napríklad pozeranie obľúbeného seriálu na Netflixe, vtipných videí so psami, kreslenie či horúci kúpeľ. Ponoríte sa do úžasného zmyslového zážitku, vďaka čomu si oddýchne nielen vaša myseľ, ale zostane vám aj perfektne vyzerajúca pleť.

  1. Pleťové masky sú vhodné na hĺbkové čistenie.

Samozrejme, každodenné čistenie pleti pomáha odstraňovať nečistoty, mastnotu, make-up a iné nečistoty z povrchu pleti, vedeli ste však, že poriadna maska posúva čistenie na celkom inú úroveň?

Iba dobrá pleťová maska dokáže vytiahnuť von nečistoty, ktoré sa skrývajú pod vrchnými vrstvami pokožky. Niektorí ľudia tvrdia, že pleť pri použití masky prechádza procesom „detoxikácie“, pretože na nej pozorujú rôzne zmeny.

Masky sú skvelé v poskytovaní hĺbkovejšieho čistenia, ktoré vedie k zlepšeniu vzhľadu pórov, ktoré môžete vidieť aj cítiť. No kto by to nemiloval?

  1. Ílové masky pomáhajú čistiť zanesené póry.

Používanie masiek, ktoré obsahujú bentonitový íl alebo kaolín, pomáha odstraňovať nečistoty a absorbovať prebytočnú mastnotu. Taktiež pomáha odstrániť nadbytočné odumreté pleťové bunky, ktoré sa hromadia na vašej pleti. Odstránenie všetkých odumretých buniek z pleti pomôže vyčistiť upchaté póry, vďaka čomu budú vaše póry vyzerať menšie a stiahnutejšie.

Všetci vieme, že s upchatými pórmi sú len starosti. Nečistoty zostávajú uväznené vo vašich póroch a dostávajú sa stále hlbšie. To môže spôsobiť tvorbu baktérií. Keď sa baktérie začnú množiť, objavia sa škvrny, nedokonalosti, či dokonca veľká vyrážka, ktorá vám bude znepríjemňovať život niekoľko dní.

Pravidelné používanie pleťových masiek pomáha udržiavať vašu pokožku a póry čisté. A to je výborný dôvod, prečo použiť masku hneď teraz.

  1. Pleťové masky podporujú žiarivú pleť.

Masky, predovšetkým tie s obsahom mäty s jemným mravčením, dokážu stimulovať cirkuláciu krvi. Proces schnutia masky, začínajúce tvrdnutie a následné odstraňovanie masky spôsobujú rozširovanie ciev vo vašej pleti.

To zabezpečí celkové zjednotenie tónu pleti. Zostane vám hebká pleť na pohľad aj na dotyk. Taktiež spozorujete žiarivejší a sviežejší vzhľad. Takže sa uvoľnite, pocíťte jemné mravčenie, vdychujte mätovú arómu a počkajte si na premenu pleti.

  1. Pleťové masky napomáhajú celkovému režimu.

Vďaka používaniu masiek fungujú ostatné výrobky efektívnejšie. Ak chcete, aby sa vaše denné krémy, séra a produkty určené na použitie v noci vstrebávali rýchlejšie a hlbšie do pleti, potom je používanie masky nevyhnutné. Pravidelným používaním masiek zaistíte, že budú vaše zjednocujúce, hydratačné a ochranné produkty pôsobiť lepšie a prinesú vám vytúžené výsledky oveľa rýchlejšie.

Čítané: 2896 x