Rozšírené hľadanie
Nedeľa 28. Apríl 2024 |
meniny má Jarmila

Dovolenka Chorvátsko uspokojí každého

Datum: 26.01.2011

Vonku je ešte mráz a zimné čľapkanice. Aj keď sa to nezdá, je ten správny čas na rozmýšľanie o letnej dovolenke. Boli ste už v Španielsku, Taliansku, Egypte či Tunise? Čo tak tento rok vyskúšať Chorvátsko? Zdá sa Vám to ako príliš obyčajná destinácia? Tak to sa mýlite! „Dovolená Chorvatsko“ uspokojí každého z Vás. Je obľúbená najmä medzi turistami so Slovenska a Českej republiky.

Dostupná vzdialenosť, kvalitná diaľničná sieť, blízky slovanský jazyk, kvalitné ubytovanie, skvelá miestna strava, aj to robí z Chorvátska najobľúbenejšiu „slovenskú“ destináciu na letnú dovolenku. Už desiatky rokov každé leto prúdia do Chorvátska slovenskí dovolenkári. Oceňujú blahodarnú klímu a jedno z najčistejších a najliečivejších morí sveta – Jadranské more.

Dovolenka Chorvátsko ponúka turistom omnoho viac ako len relax na pláži a kúpanie. Chorvátske mestá majú bohatú históriu a nájdete v nich množstvo pamiatok svetového významu. Nádherná príroda si určite získa každého a celkový dojem krajiny umocňuje pohostinnosť domácich obyvateľov.

Najlepšie obdobie dovolená Chorvatsko“, je obdobie od apríla do skorého októbra. Teplota vzduchu sa v tomto období šplhá k 38 stupňom a teplota mora k príjemným 26 °C. Najdrahšie je Chorvátsko počas hlavnej letnej sezóny. Najlacnejšie sa nakupuje v supermarketoch a najdrahšie podobne ako aj na Slovensku v malých obchodíkoch. Ceny ovocia a zeleniny sú porovnateľné s cenami na Slovensku.

Čítané: 576 x