Rozšírené hľadanie
Štvrtok 2. Máj 2024 |
meniny má Žigmund

Zamerané na golfové rukavice: Prečo sú dôležité a ako ich vybrať?

Datum: 19.04.2024

Golfové rukavice sú nenápadnou, ale dôležitou súčasťou výbavy každého golfistu. Zabezpečia lepšiu priľnavosť palice, chránia ruky pred odreninami alebo mozoľmi a regulujú potenie.

Zamerané na golfové rukavice: Prečo sú dôležité a ako ich vybrať?

V momente, kedy vám golf prirastie k srdcu, mali by ste zbehnúť do obchodu a jedny rukavice si kúpiť. Pomôžeme vám s ich výberom.

Prečo sú golfové rukavice dôležité?

Golfové rukavice sú rovnako dôležité ako iné golfové oblečenie či topánky. Ich nosenie prispeje ku komfortu hry a pomôže k lepšiemu výkonu. Medzi hlavné výhody nosenia rukavíc patria:

  • Lepšia priľnavosť: Golfové rukavice vám pomôžu dosiahnuť to, aby sa vám golfové palice lepšie držali a boli viac priľnavé. Tento fakt vám umožní lepšie kontrolovať loptičku, čo je obzvlášť dôležité v mokrom alebo vlhkom počasí.
  • Ochrana rúk pred zranením a počasím: Golfové rukavice chránia ruky pred odreninami a mozoľmi. Niekedy je odpal silný, aby sa golfové loptičky dostali čo najďalej. V takejto situácii príde k zraneniu rýchlo. Rukavice vás ochránia aj pred prudkým slnkom a dažďom.
  • Regulácia potenia: Golfové rukavice odvádzajú pot z rúk, čím zabraňujú, aby sa palica šmýkala a aby ste stratili kontrolu nad loptičkou. Regulácia potu prispieva k lepšiemu pocitu a komfortu počas hry.

Ako si vybrať golfové rukavice?

Pri výbere golfových rukavíc je dôležité zvážiť rôzne faktory, aby ste našli rukavice, ktoré budú vyhovovať vašim požiadavkám. Prvoradá je samozrejme veľkosť rukavíc. Rukavice by mali  priliehať k vašim rukám, ale nemali by byť príliš tesné. Pri výbere veľkosti zmerajte obvod dlane v najširšom mieste. Riaďte sa tabuľkami predajcov. Priľnavosť rukavíc závisí aj od materiálu.

Golfové rukavice sa vyrábajú z rôznych materiálov ako napríklad koža, syntetická koža, sieťovina a mikrovlákno. Kožené rukavice sú najodolnejšie, ale sú aj najdrahšie. Syntetické kožené rukavice sú menej odolné, ale obľúbené vďaka ich priedušnosti a nižšej cene. Sieťované rukavice a rukavice z mikrovlákna sú najpriedušnejšie, ale aj najmenej odolné.

Za komfortom nosenia rukavíc stojí ich strih. Na výber máte celoručné, polovičné alebo bezprstové golfové rukavice. Celoručné rukavice pokrývajú celú ruku, zatiaľ čo polovičné rukavice pokrývajú len dlaň a prsty. Bezprstové rukavice pokrývajú iba dlaň a nechávajú prsty voľné.

Záverečné tipy pre kúpu rukavíc

Vyskúšajte si rukavice pred kúpou, aby ste sa uistili, že vám dobre sedia. Noste rukavice na oboch rukách, aj keď hráte iba jednou. Rukavice pravidelne čistite, aby ste zabránili tvorbe baktérií. Ak máte sklon k prílišnému poteniu, noste pod rukavice tenkú bavlnenú podložku.

 

 

 

Čítané: 569 x