Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Júl 2024 |
meniny má Božena

5 krokov, ktoré vám pomôžu s výberom boxovacieho vreca

Datum: 04.06.2024

Vytvoriť si doma v kúte vlastné kardio centrum nie je zložité. Ak vás oslovilo boxovanie, kúpte si boxovacie vrece s rukavicami a môžete trénovať doma.

5 krokov, ktoré vám pomôžu s výberom boxovacieho vreca

Výber boxovacieho vreca na domáce použitie môže byť skvelým krokom k zlepšeniu vašej kondície, sily a techniky. Prinášame vám prehľad piatich krokov, ktoré vás výberom vreca prevedú.

1. Určite si svoj cieľ

Pred kúpou boxovacieho vreca je dôležité vedieť, čo od neho očakávate. Plánujete ho používať na kardio tréning, nácvik techniky, zlepšenie sily úderu alebo kombináciu týchto účelov? Ľahšie vrecia sú ideálne na rýchle tréningy a nácvik techniky, zatiaľ čo ťažšie vrecia sú lepšie na rozvoj sily a vytrvalosti.

2. Zvoľte správnu veľkosť a hmotnosť

Boxerské rukavice i vrece vyberajte aj podľa rozmeru. V tomto smere je jednoduchší nákup v online obchode. E-shop inSPORTline má pri každej pomôcke uvedené tabuľky a presný popis produktu. Veľkosť a hmotnosť boxovacieho vreca sú kľúčové faktory, ktoré ovplyvnia váš tréning. Všeobecným pravidlom je, že váha vreca by mala byť približne polovica vašej telesnej hmotnosti. Ak vážite 80 kg, ideálna hmotnosť vreca by mala byť okolo 40 kg. Pre začiatočníkov alebo ľudí, ktorí chcú vrece používať prevažne na kardio tréning, môžu byť vhodné aj ľahšie vrecia.

3. Vyberte materiál

Materiál, z ktorého je boxovacie vrece vyrobené, výrazne ovplyvňuje jeho odolnosť a pocit pri úderoch. Koža je najkvalitnejší a najodolnejší materiál, ktorý poskytuje vynikajúci pocit pri úderoch. Boxovacie vrece z kože je najdrahšie, ale oplatí sa ho kúpiť. Cenovo dostupnejšia alternatíva je syntetická koža, ktorá ponúka dobrú odolnosť, ale pri boxovaní nie je tak komfortná. Najlacnejšia voľba je látka. Plátenné vrecia sú však vhodné len pre začiatočníkov, pretože nie sú odolné.

4. Zvážte plnenie vreca

Typ plnenia boxovacieho vreca ovplyvňuje jeho tvrdosť a celkový pocit pri úderoch. Látkové kúsky sú najbežnejší typ plnenia. Vrece plnené látkou poskytuje stredne tvrdý povrch a je vhodný pre väčšinu boxerov. Strednou cestou sú vrecia plnené pieskom. Tieto vrecia sú tvrdšie a majú vyššiu hmotnosť. Najviac kvalitné sú boxovacie vrecia plnené vodou. Vrecia naplnené vodou vám sprostredkujú pri boxovaní prirodzenejší pocit.

5. Montáž a umiestnenie

Pred kúpou boxovacieho vreca si premyslite, kde a ako ho budete montovať. Existujú dve možnosti. Závesné vrecia sa uchytia na strop alebo stenu. Sú skvelé pre dynamický tréning, ale vyžadujú viac priestoru a pevnú konštrukciu na montáž. Voľne stojacie vrecia nemusia byť namontované a sú prenosné. Hodia sa do menších bytov. Sú však menej stabilné pri silných úderoch, a preto si overte stabilitu základne. Pri montáži a umiestnení vreca dbajte na to, aby ste mali dostatok priestoru na voľný pohyb okolo vreca a aby bolo bezpečne upevnené.

Autor: Gabriela Kudláčová

 

 

 

Čítané: 733 x