Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Chcete deti viesť k športu? Kúpte im odrážadlo a následne bicykel

Datum: 04.01.2024

Stále väčšia časť rodičov si uvedomuje výhody športovej aktivity u detí od najútlejšieho veku. Ak chcete svoje dieťa viesť k láske k športu, kúpte mu najskôr odrážadlo a neskôr detský bicykel.

Chcete deti viesť k športu

Obidva dopravné prostriedky sú pre deti zábavné a vďaka nim si nebadane vybudujú vzťah k športu na celý život. Priblížme si spoločne výhody odrážadla i detského bicykla pre vývoj dieťaťa.

Odrážadlo ako prvý krok k samostatnosti

Viete, prečo deti odrážadlo milujú? Pretože sa počas jazdy cítia slobodne, približujú sa k dospelákom a dokážu sa rýchlejšie pohybovať. Odrážadlo je malý bicykel bez pedálov, ktorý umožňuje deťom získavať dôležité zručnosti. Hlavným cieľom odrážadla je naučiť deti udržiavať rovnováhu a získavať kontrolu nad svojim telom. Dieťa sa tiež naučí rozoznávať rýchlosť a vzdialenosť. Táto fáza je kritická pre budúce úspešné ovládanie bicykla.

Jazda na odrážadle je pre deti veľmi zábavná. Jazdenie po okolí im pomáha sa rozvíjať fyzicky a užívať si viac čas strávený vonku. Na odrážadle môže dieťa začať jazdiť približne od roka a pol. Pri kúpe odrážadla sa sústreďte na to, aby dieťa dočiahlo na zem a pohodlne sa mu sedelo. Čím viac pestrofarebné bude, tým rýchlejšie si dieťa obľúbi jazdu.

Detský bicykel pre spoločné športové zážitky

Keď sa dieťa zdokonalí v jazdne na odrážadle, prichádza čas na prechod na detský bicykel. Tento krok je prirodzeným vývojom. Detský bicykel s pedálmi mu poskytne novú úroveň slobody a možnosť preskúmať svet na dvoch kolesách. Vďaka jazde na bicykli si môžete konečne začať užívať spoločné športové zážitky. Samozrejme, že musíte vybrať jednoduchšie trasy a jazdiť na kratšie výlety.

Jazda na bicykli je skvelý spôsob, ako zlepšiť fyzickú kondíciu a zdravie detí. Pomáha posilňovať svaly, zlepšovať kardiovaskulárnu kondíciu a posilňovať imunitu. Jazda na bicykli je zábavná a dobrodružná aktivita. Deti sa môžu preháňať po okolí a objavovať nové miesta. Ideálnym časom na prvé jazdy na bicykli je vek dieťaťa okolo 3 rokov. Rodičia by mali venovať pozornosť výberu správneho detského bicykla, ktorý je vhodný pre vek a výšku dieťaťa. Správna výška sedadla zabezpečí pohodlnú jazdu a zároveň bude motivujúca pre dieťa.

Zásady bezpečnosti jazdy malých detí

Pri výučbe detí jazde na odrážadle a následne na bicykli je bezpečnosť nevyhnutná. Deti by mali nosiť helmu a prípadne ďalšie ochranné vybavenie na ruky a kolená, aby sa minimalizovalo riziko zranenia pri prípadnom páde. Kompletné sady chráničov za skvelé ceny ponúka internetový obchod inSPORTline. Prvé kilometre jazdy musia prebiehať na bezpečnom mieste bez výmoľov či kopcov. Nikdy nenechávajte dieťa bez dozoru a v prípade neúspechu a pádu ho povzbuďte. Celkovým cieľom je vytvoriť pozitívne skúsenosti s cyklistikou a podporiť zdravý životný štýl od najútlejších rokov.

Autor: Gabriela Kudláčová – senior copywriter

 

 

Čítané: 1029 x