Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Služby volnočasových lanových centier v rámci kurzov cezhraničnej spolupráce SR – ČR,

Datum: 29.01.2011

Bojnice ( 13.11.2010). Projekt s názvom „Cielené školenia, kurzy a tvorba spoločných marketingových produktov - podpora rastu cestovného ruchu v cezhraničných regiónoch“ napomáha  poskytovateľom služieb cestovného ruchu vo zvýšovaní  pripravenosti  ľudských zdrojov na kvalitnejšie poskytovanie služieb v cezhraničnej oblasti.

V rámci neho sa realizujú cielené kurzy v 13 obsahových témach, ktoré sú orientované na praktickú výmenu poznatkov a informácií z oblastí  hotelových a gastronomických služieb, incentívnu a kongresovú turistiku, voľnočasové a wellness aktivity, teambuildingové programy, komunikačné schopnosti pracovníkov v cestovnom ruchu, marketingové činnosti a techniky.  

             Volnočasové lanové centrá sú novinkou v rámci produktovej pouky služieb v cestovnom ruchu. Velké lanové centrá, ktoré vyniklali za posledných 6 rokov v vačších strediskách cestovného ruchu začali priťahovať turistov a rozšírili ponuku zážitkov v danej destinačnej oblasti. V cezhraničných regionóch je velkých lanovýchc drách už niekoľko a je zrejmá tendencia ich nárastu. Dôležitým faktorom je príprava personálu ako aj marketing tejto ponúkanej služby.

             Uvedenej problematike sa odborne venuje Branislav Strečanský z Bratislavy, ktorý v rámci projektu prezentoval svoje skúsennosti a terndy v tejto oblasti. Pán Strečanký vraví: „ Lanové centrám sú jednoznačným trendom na doplnenie služieb vo veľkých ako aj v stredných strediskách cestovného ruchu. Rozhodne ponuka na zážitok je v týchto lanových centrách rozsiahla, hlavne pre mladú generáciu, ktorá čím ďalej tým viac vyhľadáva andrenalínové zážitky a udalosti. Netreba však zabudať na možnosti pre menšie strediská a jednotlivé hotely že dobrú ponuku vedia dodať nízke lanové komopozície, ktoré su menej finančne a priestorovo náročné. Projekt pomáha v rozširovaní praktických skúsenností a tým je velmi cenným pmocníkom pri rozvoji cestovného ruchu. „

             Lanové centrá sú hodné aj pre kolektívne aktivity, pre firmy a organizácie na realizáciu teambuildingových a teamspiritových podujatí a akcií, ktoré sú stále žiadaným artiklom.  Výmenna poznatkov z organizovania poduajtí toho charakteru je jedným z dieľov projektu.

             Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ a ŠR Slovenskej republiky a realizuje ho občianske združenie Bojniciensis so sídlom v Bojniciach, hlavným cezhraničným partnerom je Region Slovácko – sdružení pro rozvoj cestovního ruchu so sídlom v Uherskom Hradišti.

 

Kontakt: oz@bojniciensis.sk

Čítané: 285 x