Rozšírené hľadanie
Nedeľa 5. Máj 2024 |
meniny má Lesana

Wellness pracovník v rámci kurzov cezhraničnej spolupráce SR – ČR.

Datum: 29.01.2011

Bojnice ( 14.11.2010). Projekt s názvom „Cielené školenia, kurzy a tvorba spoločných marketingových produktov - podpora rastu cestovného ruchu v cezhraničných regiónoch“ napomáha  poskytovateľom služieb cestovného ruchu vo zvýšovaní  pripravenosti  ľudských zdrojov na kvalitnejšie poskytovanie služieb v cezhraničnej oblasti.

V rámci neho sa realizujú cielené kurzy v 13 obsahových témach, ktoré sú orientované na praktickú výmenu poznatkov a informácií z oblastí  hotelových a gastronomických služieb, incentívnu a kongresovú turistiku, voľnočasové a wellness aktivity, teambuildingové programy, komunikačné schopnosti pracovníkov v cestovnom ruchu, marketingové činnosti a techniky, cykloturistika, lanové centra a produkty regionálneho cestovného ruchu.   

             Wellness služby sú dnes neodmyslitelnou sučasťou ponuky v cestovnom ruchu. V rámcu cezhraničného územia je k dipozícií niekoľko desiatok kupeľov a aquacentier, kde sa wellness služby a ich produkty velmi uspešne aplikujú a predávajú. Trendom je však aj rozvoj wellness v hotelových zariadeniach, kde doplňajú ponukovú skladbu hotela. Ekonomické efektivity inštalácia wellness centra v hotelových zariadeniach je výraznejšie determinovaná návratnosť a užitím týchto služieb návštevníkmi.

            V oblasti kupelného wellness v projekte participuje odborník pán MUDr. Ján Hrdý z Kupeľov Bojnice keď tvrdí: „ Wellness služby pokrývajú široké spektrum ponuky. Od vodných a liečebných procedúr až po procedúry životného štýlu, krásy a pohody. Mnohé kupele zareagovali a okrem klasických kupelných pobytov, začaali produktovat wellness služby ako zážitok, oddych a relax. Tieto služby si vyžadujú kvalitných wellness pracovníkov, ktorí sú nie len zdravotnými pracovníkmi, ale hlavne osobami, ktoré klientovi zanechajú dobrý pocit pri užití wellness služieb. U nás je na tomto poli veli veľa práce a aj takýto projekt čo len trochu poôže skvalitniť tieto služby, je to velmi záslužne“.

             Wellness centrá a strediská vznikajú ako vo velkých strediskách cestovného ruchu, ale aj v menších zariadeniach. Klientela je veLmi náročná a konkurencia v ponuke z roka na rok aj v tejto oblasti rastie.   

             Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ a ŠR Slovenskej republiky a realizuje ho občianske združenie Bojniciensis so sídlom v Bojniciach, hlavným cezhraničným partnerom je Region Slovácko – sdružení pro rozvoj cestovního ruchu so sídlom v Uherskom Hradišti.

 

Kontakt: oz@bojniciensis.sk

 

Čítané: 348 x