Rozšírené hľadanie
Nedeľa 5. Máj 2024 |
meniny má Lesana

Komunikačné schopností pracovníka v turzime v rámci kurzov cezhraničnej spolupráce SR – ČR

Datum: 29.01.2011

Bojnice ( 16.11.2010). Projekt s názvom „Cielené školenia, kurzy a tvorba spoločných marketingových produktov - podpora rastu cestovného ruchu v cezhraničných regiónoch“ napomáha  poskytovateľom služieb cestovného ruchu vo zvýšovaní  pripravenosti  ľudských zdrojov na kvalitnejšie poskytovanie služieb v cezhraničnej oblasti.

V rámci neho sa realizujú cielené kurzy v 13 obsahových témach, ktoré sú orientované na praktickú výmenu poznatkov a informácií z oblastí  hotelových a gastronomických služieb, incentívnu a kongresovú turistiku, voľnočasové a wellness aktivity, teambuildingové programy, komunikačné schopnosti pracovníkov v cestovnom ruchu, marketingové činnosti a techniky, cykloturistika, lanové centra a inovatívne produkty regionálneho cestovného ruchu.   

             Cestovný ruchu a turizmus je založený na tom, že klient očakáva prežiť zážitok a dobrý pocit podľa jeho očakávaní a pritom je velký časť klientov, ktorí vyhľadávajú nové a nové aktivity, zážitky a pocity.  Poskytovatelia služieb v cestovnom ruchu pracujú s ľudmi a musia vedieť tak s nimi komunikovať, aby svoje produkty čo najlepšie klientovi dodali a poskytli. Komunikácia s klinetom je rozhodujúcou sučasťou práce a života v cestovnom ruchu. Príprava pracovníkov je preto v tejto oblasti dôležita a v konkurenčnom prostredí rozhodujúca.

             Ako prípraviť  pracovníka cestovného ruchu na jeho kvalitné a dobré komunikačné schopnosti s klientom, je závislé od dlhodobej  praxe a skúseností osôb, ktoré tieto vedomosti a poznatky šíria dalej. Ing. Dana Hagarová z Bojníc vraví. „ Vedieť dobre komunikovať s klientom je v cestovnom ruchu rozhodujúce na každej pozícií, od vedenia až po recepčného hotela. Ku komunikačnýcm technikám je potrebné pridať osobnostnéc harakteristiky človeka, ktorý si v turizme musí uvedomiť, že služi svojim hosťom a musím byt s tým stotožnený. Ak nie je, jeho práca nebude nikdy osožná a nebude úspešný. Projekt nám pomáha vymenit si skusennosti v tejto oblasti a nadviazať nové kontakty v oboch stranách hranice, čo je v tejto oblasti velmi doležité.“

             Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ a ŠR Slovenskej republiky a realizuje ho občianske združenie Bojniciensis so sídlom v Bojniciach, hlavným cezhraničným partnerom je Region Slovácko – sdružení pro rozvoj cestovního ruchu so sídlom v Uherskom Hradišti.

 

 Kontakt: oz@bojniciensis.sk

 

 

Čítané: 319 x