Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Máte mašktrný jazýček na kokosky?

Datum: 25.08.2011

Aj počas teplých letných dní sa človeku žiada sladké, napríklad kokosky! Nečudo, veď cukry sú jednou zo stavebných zložiek nášho tela. A navyše výborne chutia, tak prečo si ich trochu nedopriať?

Kto by kokos nemal rád?

Ľahké koláčiky nielen pre vaše bruško, ale i na prípravu sú kokosky. Potešte svojich blízkych i seba a zamaškrťte si na zdravom kokose.

Čo potrebujete: 200 g strúhaného kokosu, 150 g cukru múčka, 2 vajcia

Ako na to?

Všetky suroviny spracujeme na cesto a na papier na pečenie tvoríme hromádky. (Nič sa nešľahá v pare, len mieša). Kokosky pečieme pri nižšej teplote do zružovenia.

A čo tak piškótové rezy?

Máte radi rezy? Recepty na ich prípravu nájdete v každej dobrej kuchárskej knihe, ale i na internete. Piškótové rezy s pudingom sú jednoduché na prípravu a tiež veľmi chutné. Ako ich teda pripraviť?

Potrebujete:

  • Suroviny: 4 ks vajcia,  4 PL horúcej vody,  200 g práškového cukru,  1 balíček vanilkového cukru,  200 g polohrubej múky, 1 KL kypriaceho prášku
  • Náplň: 2 balíčky pudingu (odporúčame Créme Olé) s čokoládovou príchuťou, 500 ml mlieka, 500 g mäkkého tvarohu
    • Na ozdobu: 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček smota-fix, 1 balenie tmavého zdobenia (Dr. Oetker)

Čo tak trochu Viedne?

Chrám svätého Štefana, Mozartove gule, to nie sú jediné veci, ktoré vás napadnú, keď sa povie Viedeň. Chutné Rakúske dedičstvo - Sacherova torta. Recept na prípravu tejto originálnej torty je dobre strážený. My vám však prezradíme, ako si dopriať Sachero tortu skoro ako originál.

  • Suroviny: 6 ks vajec, 21 dkg masla, 21 dkg práškového cukru, 21 dkg čokolády na varenie, 16,5 dkg hladkej múky,  2 ks vanilkového cukru,  1/2 balíčka prášku do pečiva,  10 dkg čokolády na varenie,  5 dkg masla

Kulinársky kúsok histórie vytvoril v roku 1832 na kniežacom dvore kancelára Metternicha vtedajší kuchársky učeň Franz Sacher.


Čítané: 796 x