Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Rýchle, chtuné a hlavne jednoduché recepty

Datum: 19.09.2011

Pochúťky z domácej kuchyne

Aj ste nenapraviteľný maškrtník? Sladkosti sú predsa skvelé, dokážu vám dodať energiu a tiež zlepšiť náladu. Máme pre vás niekoľko chutných a najmä rýchlych receptov.

Doba je rýchla

A preto by mali byť základom každej modernej kuchyne jednoduché recepty.

 

Vyskúšajte napríklad  „veselé jablko“, určite zaujmete nielen vaše bruško, ale i potenciálnu návštevu. Čo potrebujete:

250 g jabĺk, 125 ml mlieka, 3 lyžice polohrubej múky, 1 lyžička rumu, 1 balíček mletej škorice, 1 lyžička práškového cukru  a 1 vajce.

Príprava:

Jablka olúpeme a jaderník vykrojíme. Jablká nakrájame na silnejší kolieska a posypeme škoricou. V mlieku rozmiešame vajce, rum, štipku soli a cukor. Pridáme múku a metličkou ušľaháme redšie cesto. V rumovom cestíčku jablká obalíme a ihneď ich vkladáme do rozpáleného oleja. Jablká v rumovom cestíčku smažíme dozlatova. Smažená jablká v rumovom cestíčku podávame ihneď. Dobré sú studené. Podľa chuti ich môžeme ocukrovať.

Niečo trošku „eko“?

Viete, čo je Krtkova torta?  Nájdete ju v kategórii koláče, zákusky a torty, kde ju určite spoznáte, jej výzor zodpovedá jej názvu.  Aká teda je krtkova torta? Recept je jednoduchý a výsledok viac než chutný.

Ako na to?

Ingrediencie: 7 dkg masla, 2xvanilkový cukor – spolu vymiešať a pridať: 6 žĺtkov (pridávame po jednom), 10 dkg pomletých orechov, 10 dkg postrúhanej čokolády, 1 prášok do pečiva, sneh zo 6 bielkov.

Krém: 2 šľahačkové smotany, 2 stužovače do šľahačky, 1 vanilkový cukor, 5 dkg kryštálového cukru, 5 dkg nahrubo nastrúhanej čokolády (vytvorí sa tým stracciatella efekt).

Postup: Upečenú a vychladenú piškótu zoškrabeme zo stredu cca do polovice, omrvinky, čo sme zoškrabali, potom použijeme na posypanie torty. Na piškótu poukladáme na kolieska narezané banány cca 2 kusy. Na tortu s banánmi dáme krém a na krém poukladáme omrvinky, ktoré sme predtým zoškrabali z upečenej piškóty.

A môžete začať maškrtiť. Potešíte nielen svoje bruško, ale aj vaše oči. Krtkova torta je totiž skutočnou baštou. Milujú ju deti, ale i dospelí.

A posledná rada: je dobré nechať tortu postáť konzumáciu cca 1-2 hodinky v chladničke.

Čítané: 721 x