Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Buďte pripravený na každé počasie

Datum: 28.02.2018

Ľudia prejavujú stále čím ďalej tým väčší záujem o informácie súvisiace s vývinom počasia, pretože počasie ovplyvňuje všetky ľudské činnosti. 

Nejedná sa len o pracovné a volnočasové aktivity, ale doležité je aj vedieť ako sa bude počasie vyvíjať a čo od neho môžeme očakávať.

Počasie je jedným jedinečným stavom atmosféry. Je chápané obyčajne ako stav troposféry, pretože tá je k človeku najbližšie a bezprostredne ho obklopuje.

Počasie vždy ovplyvňovalo a naďalej ovplyvňuje množstvo každodenných činností. Má vplyv na  životné podmienky, životný štýl, duševné a aj fyzické rozpoloženie jednotlivcov.

Proti prudkým teplotným výkyvom a rôznym negatívnym vplyvom počasia sa chránia nielen ľudia: Každý organizmus sa snaží vyrovnať s nepriazňou počasia a klimatickými podmienkami. Výnimkou nie sú ani zvieratá.

V súčastnosti, vzhľadom na stúpajúci dopyt po informáciách, je predpoveď počasia obsahom takmer všetkých médií. Správy o počasí, či už nás zaujíma aktuálna predpoveď počasia alebo dlhodobá predpoveď, alebo počasie na 10 dní dopredu, môžeme sledovať v rozhlase, tlači, na televíznych obrazovkách aj na internete. Samozrejme máme aj veľa indicií kedy sa začne meniť počasie, hovorí sa napríklad   "Čím je vietor silnejší, tým rýchlejšie sa zmení počasie". V dnešnej dobe ale už máme viac možností  ako sa dozvedieť podrobnejšie informácie. 

Je dôležité si vybrať to správne miesto, kde získame rýchlo informácie, ktoré majú tú najvyššiu kvalitu.

Dlhodobú predpoveď počasia, ale dokonca aj predpoveď po hodinách,  a veľa iných informácií súvisacich s počasím a jeho vývinom, ponúka už dlhé roky aj stránka  pocasie.pozri.sk.

V rozsiahlej ponuke máte možnosť výberu nie len medzi najväčšími mestami ako: počasie Bratislava, počasie Košice, počasie Prešov, počasie Banská Bystrica, ale nájdete tu aj menšie slovenské mestá, lyžiarské strediská ale aj dovolenkové destinácie.

Stránka je plne kompatibilná pre zobrazovanie na zariadeniach s rôznými veľkosťami obrazoviek.

Toto tzv.  responzivné zobrazovanie, znamená že ani pri sledovaní predpovede počasia z rôzneho zariadenia nebude návštevník stránky o kvalitné zobrazenie informácií o počasí ukrátený.  Stránka sa automaticky prispôsobí veľkosti monitora počítača, notebooku aj mobilného telefónu.  Môžete tak prehľadne získať infomácie z akéhokoľvek zariadenia, ktoré máte práve k dispozícií.

Čítané: 3904 x