Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Programy na kreslenie: Porovnanie AutoCad a GstarCad.

Datum: 27.03.2020

Aký je program na kreslenie GstarCad v porovnaní s AutoCadom? Tieto dva cad programy sú si v mnoho podobné no nájdu sa aj rozdiely.

Nie ste si istý, ktoré riešenie cad programov je pre vašu firmu výhodnejšie? V čom sú iné AutoCad a GstarCad - alternatívny program na kreslenie k AutoCad? Ktorá verzia sa oplatí viac? 

DWG kompatibilita

Gstarcad používa na ukladanie a čítanie formát DWG, rovnako ako AutoCad. V súčasnosti je GstarCad plne kompatibilný s najnovšou verziou DWG a vývojári sľubujú plnú kompatibilitu aj v budúcnosti. Bez problémov tak môžete zdieľať súbory vytvorené vašimi kolegami v AutoCad a vašimi vytvorenými v GstarCad. Dokonca môžete pohodlne doplniť výkres vytvorený v AutoCade o vaše vizualizácie v GstarCade a zaslať naspäť kolegom pracujúcim v AutoCade.

2D kreslenie

Presné kreslenie 2D výkresov v akejkoľvek podobe je doménou oboch programov. Oba cad programy garantujú dodržanie národných i medzinárodných noriem. Ak chcete individuálne nastavenie, viete si v programe vygenerovať vlastné štandardy alebo do výkresov vkladať rôzne grafické aj negrafické prvky.

Ak vezmeme do úvahy fakt, že GstarCad Standard máte za zlomok ceny oproti AutoCad LT (oba programy primárne pre 2D výkresy), tak je GstarCad vďaka svojej komplexnosti v 2D kreslení lepšou voľbou. Oproti AutoCad LT navyše GstarCad Standard podporuje aj rozšírené a profesijné nadstavbové aplikácie a moduly. 

3D modelovanie 

GstarCad je absolútnou špičkou ak ide o 2D kreslenie. 3D modelovanie je akýmsi doplnkom k prepracovanej verzii 2D kreslenia a je dostupné vo verzii GstarCad Professional. Napriek tomu je GstarCad schopný vytvárať 3D modely približne rovnakým postupom ako plná verzia AutoCad. 

Užívateľské prostredie

Užívateľské prostredie GstarCad je takmer totožné s AutoCad. Cieľom nie je kopírovať AutoCad, ale uľahčiť prechod dlhoročným používateľom AutoCadu na GstarCad a umožniť im prakticky okamžité zorientovanie sa v novom programe.

Licenciu GstarCad si na rozdiel od AutoCad kúpite raz, bez ďalších pravidelných platieb za používanie programu. Je to jedna z hlavných výhod GstarCad, keďže za minimum ceny získate plnohodnotnú náhradu za AutoCad.

 

 

 

 

 

 

Čítané: 3655 x