Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Kupujeme repasovaný notebook alebo počítač

Datum: 01.04.2020

Trendom posledných rokov je kúpa repasovaných produktov. Hlavne pri elektronike je veľmi výhodné sa na ne zamerať. Ak hľadáte notebook alebo počítač vysokej kvality za polovičnú cenu, ste na správnej ceste.

Cena viac ako zaujímavá

Repasované počítače a notebooky si zachovávajú nielen kvalitu, ale aj výkon. Napriek tomu vás nezruinujú. Prístroje, ktoré stáli pred pár mesiacmi alebo rokmi stovky eur, viete kúpiť za polovičnú cenu. Ak vám nevadia malé estetické chyby ako sú škrabance alebo odretie rohov, vyhrali ste s výberom repasovaného produktu na plnej čiare.

Výkon pre plynulý chod

Repasované notebooky alebo počítače spĺňajú technické požiadavky najnovších prístrojov. Je to vďaka tomu, že pred predajom prešli rukami odborníkov. Tí ich obnovili po hardwarovej aj softwarovej stránke. Zväčšia ide o prístroje s dobrým výkonom. Ak si chcete byť istí, že bude váš počítač rýchly, sledujte isté parametre. Ide hlavne o RAM, ktorá by sa mala pohybovať od 4 GB vyššie. Výhodou je, že RAM pamäť sa dá dodatočne rozšíriť. Procesor by mal mať aspoň štyri jadrá. Porovnávajte medzi sebou jednotlivé produkty a zamerajte sa na vyššie čísla týchto parametrov.

Úložný priestor

Repasované notebooky a počítače pred vami slúžili hlavne pracovníkom veľkých firiem. Preto ide o odskúšané prístroje, ktoré roky fungovali a ešte roky budú. Skoro všetky tieto notebooky a počítače majú dostatočný úložný priestor. Pre bežné využívanie by mala byť kapacita HDD aspoň 250 GB dostačujúca. Ak ste natrafili na prístroj s SSD diskom, budete sa tešiť z rýchlejšieho zápisu a čítania dát.

Displej, klávesnica, batéria

Práve tieto tri parametre bývajú nevýhodou repasovaných počítačov a notebookov. Displej alebo klávesnica sa veľmi rýchlo opotrebujú, sú na nich vidieť pukliny a škrabance. Ide však len o chybičky krásy, na ktoré sa dá zabudnúť pri pomyslení na nadupané technické parametre a dobrú cenu. Cestovatelia a študenti by sa mali obzrieť po notebookoch s menším displejom od 11 do 13 palcov. Na domáce použitie si môžete vybrať aj väčší rozmer. Výhodou 15 a viac palcových notebookov je klávesnica s numerickou časťou. Lesklý displej je zárukou krajších farieb, ale matný je dobre čitateľný aj na slnku. V prípade, že má batéria nižší výkon a rýchlo sa vybije, budete musieť zainvestovať do novej. Napriek tomu stále ušetríte veľké peniaze.

Na čo nikdy nezabudnite

Ak ste si vybrali svoj vysnívaný obnovený notebook alebo počítač, informujte sa aj na záruku, servisnú podporu a dostupnosť prípadných opráv. Dôverujte len firmám, ktoré sa predajom repasovaných produktov zaoberajú na profesionálnej úrovni a majú dobré meno. Len oni vám vedia zabezpečiť v prípade potreby náhradné diely a kvalitné poradenstvo.

Čítané: 3517 x