Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Ako sa dostať k nadupanému notebooku za perfektnú cenu

Datum: 10.12.2020

Bez notebooku si veľa ľudí nedokáže predstaviť svoje fungovanie. Využívajú ho administratívni pracovníci vo firmách, deti počas on-line vyučovania, ale i bežní užívatelia. S notebookom sa dajú robiť naozaj veľké veci.

Ako sa dostať k nadupanému notebooku za perfektnú cenu

Predpokladom rýchlej a efektívne práce s notebookom je jeho kvalita. Ako sa však dostať k počítaču, ktorý by bol dostatočne výkonný, mal veľkú kapacitu pevného disku a bol výrobkom známej značky? Je to jednoduchšie, než si myslíte.

Nekupujte nové, spoľahnite sa na repasované

Pri myšlienky na repasovaný počítač si možno poviete, že vy chcete nový, nepoužívaný, voňavý. To všetko je síce pekná túžba, ale pozrite sa do svojej peňaženky a sami sa rozhodnite. Chcete za rovnakú cenu nový počítač s tretinovou výbavou alebo repasovaný s parametrami, o ktorých ste ani nesnívali? Repasované počítače nemusia zákonite vyzerať ako staré, opotrebované škatule. Niektoré sa pred svojou obnovou používali vo veľkých firmách, kde sa o ne starali IT technici a nejavia žiadne vonkajšie známky používania. Tieto kvalitné počítače majú oveľa dlhšiu životnosť, a preto ich pár rokov prevádzky vlastne len odskúšalo, ale nijako nepoškodilo. Repasované počítače sú skvelo voľbou pre menšie firmy, ktoré potrebujú technické vybavenie, ale aj pre domácich používateľov. Spoločnosti, ktoré sa obnovou starých počítačov zaoberajú si vyberajú len kusy spĺňajúce vysoké technické požiadavky bez vážnejších defektov. V prvom rade takéto počítače prejdú kompletným vyčistením pamäte, vnútorných súčastí a následne sa opravujú ich prípadné poruchy či nahrádzajú pokazené komponenty. Pred predajom sa otestujú a prejdú vysokým zaťažením.

Dávajte si pozor odkiaľ repasovaný počítač kupujete

Nemýľte si však repasovaný počítač s počítačom používaným v domácnostiach a následne predávaným na bazároch. Obnovou a predajom počítačov sa zaoberajú odborníci, ktorí ich dajú technicky do perfektného stavu. Naopak počítače predávané pofidérnymi predajcami boli len používané bez konečnej kontroly či obnovy. Takáto kúpa je ako kupovanie mačky vo vreci. Navonok sa môže predávaný počítač zdať bezporuchový, ale po krátkom používaní vyjdú najavo jeho nedostatky. Nemáte sa však na koho obrátiť a ani nemôžete počítač reklamovať. To sa vám so spoločnosťami, ktoré sa repasovaním a predajom počítačov zaoberajú nemôže stať. Všetky tieto spoločnosti poskytujú k obnoveným notebookom alebo stolným počítačom niekoľkoročnú záruku. Niektoré dokonca ponúkajú v prípade poruchy dočasný náhradný počítač. Zároveň si u takýchto firiem môžete vybrať z veľkého počtu modelov a značiek.

S repasovaným počítačom máte vyhraté na plnej čiare

Na záver si zhrňme všetky výhody repasovaných stolných počítačov a notebookov. Repasované počítače veľmi často na prvý pohľad nerozlíšite od nových. Niektoré môžu mať malé chybičky krásy, ktoré však musíte hľadať lupou. Za nízku cenu sa dostanete k počítaču známej značky, ktorý má lepší výkon ako nový model. Môžete si byť istý, že počítač bude fungovať na jednotku. Veď pred vami ho využívali veľké firmy a korporácie. V repasovaných počítačoch nájdete len kvalitné komponenty, ktoré vydržia ešte dlhé roky bez nutnosti opravy. Samozrejmosťou je nainštalovaný operačný program a mnohé iné aplikácie. K repasovanému počítaču od overených firiem dostanete i záruku. Sami vidíte, že kúpa repasovaného počítača sa naozaj oplatí.

 

Čítané: 2914 x