Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Notebooky sa stali horúcim tovarom

Datum: 10.12.2020

V posledných mesiacoch miznú z pultov obchodov počítače závratnou rýchlosťou. V čase pandémie sa zo škôl do domu presunuli nielen študenti, ale aj pracovníci veľkého počtu firiem. Home office sa stal štandardnou formou výkonu práce.

Notebooky sa stali horúcim tovarom

Na štúdium i prácu z domu nie sú dostačujúce tablety či mobily. Z tohto dôvodu sa notebooky dostali na popredné priečky v predajnosti.

Pred Vianocami lacnejšie modely takmer vypredané

Zdá sa, že počítače a notebooky budú hitom tohtoročných Vianoc. Hlavne lacnejšie modely sú už takmer vypredané. A nejde len o notebooky nové, ale aj repasované. Tie sú mimochodom naozaj výhodnou kúpou. Za pomerne nízku cenu môžete dostať naozaj nadupaný notebook, ktorý vám dobre poslúži dlhé roky. Najväčšie internetové obchody potvrdili, že ľudia priam striehnu po počítačoch, ktoré majú dobré parametre a zároveň nízku cenu. Prakticky ihneď sa stávajú vypredaným tovarom. Nie je sa čomu čudovať. Notebooky a počítače potrebujú deti od druhého stupňa až po vysokoškolákov. Ak k tomuto počtu pridáte tisícky ľudí pracujúcich z domu, čísla sa dostávajú do závratných výšok. Platí to nielen pre Slovensko, ale pre celý svet. Napriek tomu, ak notebook práve súrne nepotrebujete, počkajte zopár mesiacov. Na trh sa valí veľké množstvo počítačových noviniek, ktoré prinesú výkonné notebooky za skvelé ceny.

Čo prinesie budúcnosť vo svete notebookov

Na svetový trh sa blíži záplava nových procesorov a grafických kariet, ktoré budú znamenať pre všetky kategórie či modely počítačov zlepšeniu výkonu pri zachovaní pôvodnej ceny. Tieto počítače mali byť už dávno v predaji, ale koronakríza celý proces zabrzdila. Výrobcovia využili vysoký dopyt po notebookoch a snažia sa zo skladov dostať staré modely pri udržaní cien ako pri novinkách. Napriek tomu je už dnes jasné, že notebooky sa stanú ešte tenšími ako boli doposiaľ. Nové typy procesorov umožnia rýchlejší chod notebookov bez vyššej spotreby energie. Zároveň by mali obsahovať lepšiu grafiku, ktorá prinesie pôžitok z hrania hier.

Dávajte si pozor na najlacnejšie modely

Je zarážajúce, že niektoré typy lacnejších notebookov sa boja propagovať samotní výrobcovia. Všetky známe značky ponúkajúce lacnejšie notebooky sa napriek tomu snažia za nízku cenu ponúknuť maximum. Niekedy to však nie je možné. Základom je pevné a stabilné telo notebooku. Lacné plastové povrchy sa nielen poškriabu, ale hrozí celkové rozbitie. Takéto telo nemôže kvalitne chrániť vnútro počítača. Niekedy sa snažia výrobcovia lacné materiály zakryť technologickými vychytávkami, ktoré by ste u lacného modelu nečakali. A preto sa môžete stretnúť s čítačkou odtlačkov prstov alebo podsvietenou klávesnicou pri notebookoch za veľmi nízke ceny. Dôležitejšie ako tieto malé kozmetické úpravy je pevná konštrukcia, dobré rozlíšenie obrazovky, čistý zvuk reproduktorov, výkonný procesor a dostatočne veľká vnútorná pamäť. V neposlednom rade si všímajte aj výdrž batérie a porty pre pripojenie ostatných prídavných zariadení. Pre ľudí, ktorí notebook často nosia so sebou bude iste smerodajná aj váha. Nové typy notebookov sú však už skoro všetky váhovo prispôsobené na pohodlné prenášanie. Pri dlhšom skúmaní iste nájdete notebook, ktorého pomer ceny a kvality bude vyhovovať vašim požiadavkám.

 

Čítané: 3257 x