Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech

Long taily: 3 dôvody prečo sa pre ne rozhodnúť

Datum: 29.09.2021

Počuli ste už niekedy o anglickom slove long tail? Pokiaľ ide o vyhľadávanie na internetových stránkach a optimalizáciu SEO, hrá tento pojem významnú úlohu. 

3 dôvody prečo sa pre ne rozhodnúť

Long tail, alebo po slovensky „dlhý chvost“, je skupina veľkého množstva kľúčových slov s vysokým vyhľadávaním.

Ako by mal vyzerať správny long tail?

Samozrejme akýsi „správny návod“, ako si vytvoriť long tail neexistuje. Mali by ste ale brať ohľad na nasledovné: Long tail nemusí byť tvorený len slovami, ale pokojne môžete doň zapracovať aj frázy. Dôležité je však dbať na  analýzu kľúčových slov, ktorá je alfou a omegou každej marketingovej stratégie, a aj celého SEO systému. Je dôležité poznamenať, že kľúčové slová v long tail majú rovnaké množstvo vyhľadávania ako pár najhlavnejších slov. Prečo by ste sa mali teda rozhodnúť práve pre long tail?  V tomto článku vám prinášame 3 najhlavnejšie dôvody.

1. Zvýšite svoje miesto v rebríčku vyhľadávania

Vzhľadom na to, že väčšina ľudí o long tailoch nemá ani tušenia a teda ich nepoužíva, môžete rozvíriť vody internetu a vašu internetovú stránku tak posunúť na vyššie pozície vo vyhľadávaní.

2. Long taily ako svetielko pri hľadaní obsahu

 Prostredníctvom long tailov pomôžete používateľom v rýchlejšom vyhľadávaní obsahu. Tí väčšinou hľadajú konkrétny obsah. Long taily síce nesľubujú prilákanie veľkého množstva návštevníkov na vašu internetovú stránku, ale zato hodnotnejších.

3. Špecifickosť

Vďaka svojej špecifickosti a aj relatívnosti sú long taily skvelým tímovým hráčom. Vo všeobecnosti je ich výhodou to, že konkrétnejšie popisujú dopyt a zvyšujú záujem o nákup alebo konverziu. To znamená, že pokiaľ sa návštevník dostane na vašu stránku, je vysoká pravdepodobnosť konverzie.

Zabúdať netreba ani na linkbuilding

Vodou na mlyn je aj linkbuilding. V preklade to znamená kvalitu spätých odkazov alebo teda linkov. Vo všeobecnosti sa stránka, ktorá disponuje väčším množstvom kvalitných linkov, považuje za hodnotnejšiu a je akousi autoritou. Linkbuilding je teda pri internetovej stránke nesmierne dôležitý, pretože je to niečo, čo vás zároveň odlišuje od druhých.

Čítané: 2718 x