Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

CADprofi HVAC & Piping: TZB nadstavba (nielen) pre AutoCAD

Datum: 02.11.2021

Počítačom podporovaný dizajn sa používa v mnohých profesiách. CAD programy a ich nadstavby sú špecifické pre jednotlivé odvetvia priemyslu a uľahčujú prácu mnohým odborníkom.

CADprofi HVAC&Piping: TZB nadstavba (nielen) pre AutoCAD

Pokiaľ ide o navrhovanie technických komponentov rôznych budov, je namieste zvážiť zaobstaranie nadstavby CADprofi HVAC & Piping. Aké výhody so sebou prináša tento softvér?

Prečo zvoliť nadstavbu CADprofi HVAC & Piping?

Hlavnou úlohou CAD programov vo všeobecnosti, je pomôcť projektovým manažérom, vedúcim dizajnérom a iným návrhárom zjednodušiť vytváranie presných schém a technických výkresov pre stavbu budov, alebo daných výrobkov v ich profesii. CAD programy sú kompatibilné aj s nadstavbami, ktoré si zákazník vyberie podľa toho, do akého priemyselného odvetvia sa zaraďuje jeho práca.

Nadstavba CADprofi HVAC & Piping pomáha pri projektovaní vykurovacích, klimatizačných, ventilačných a iných typov inštalácií v stavebníctve, ale aj v inom priemysle. Je možné uskutočniť aj ďalšie návrhy zariadení a to:

  • Plynové
  • Požiarne
  • Zdravotnícke
  • Chladiarenské
  • Ďalšie technologické návrhy

Podľa preferencií sa AutoCAD a jeho nadstavba môže používať na vytváranie dvojrozmerných výkresov pomocou 2D CAD, alebo trojrozmerných (3D) modelov.

CAD programy: softvéry pre každé pracovné odvetvie

GS Soft - program na technické kreslenie a každá jeho nadstavba obsahuje špecifické vlastnosti, ktoré sa dajú využiť v rozličných pracovných sférach. Napríklad jeden z najpoužívanejších verzií – GstarCAD Professional ponúka tie najdetailnejšie nástroje pre vytváranie univerzálnych technických výkresov. Je na mieste spomenúť aj značnú cenovú dostupnosť GS Soft programov.  

Skúsení odborníci sú určite oboznámení s AutoCAD LT – šikovným programom, podporujúcim 2D návrhy. Užitočnú a dostupnú alternatívu tohto programu predstavuje GstarCAD Standard, ktorý zároveň podporuje rozličné nadstavby. Môžeme spomenúť najpopulárnejšie z nich:

CADprofi Mechanical

Uvedená nadstavba je určená pre osoby, zaoberajúce sa návrhmi v oblasti strojárstva. V CADprofi Mechanical nájdete mechanické komponenty, ako sú skrutky, matice, oceľové profily, ložiská a iné.

CADprofi Architectural

Architekti ocenia aplikáciu s rozsiahlou zásobou architektonických súčiastok a praktických funkcií, s ktorými sa dajú efektívne navrhnúť stavebné plány v 2D aj 3D rozmeroch.

CADprofi Electrical

CAD nadstavba s názvom CADprofi Electrical obsahuje súhrn elektrických zariadení, v súlade s príslušnými normami. Elektrické svietidlá, súčiastky, či spínače, sú len ukážkou z veľkého počtu komponentov, ktoré sa v danej knižnici nachádzajú.

CADprofi HVAC & Piping: kľúčové vlastnosti

Nadstavba CADprofi HVAC & Piping je plná inteligentných symbolov. Tieto symboly sa dajú automaticky vkladať na ľubovoľné miesto návrhu. Súčasné vkladanie viacerých súčiastok naraz, výrazne uľahčuje a urýchľuje prácu. Ďalšou výhodou je konfigurácia regulačných ventilov, prípojok, rozvádzačov a iných.

Pokiaľ sa v práci blíži deadline, rýchla editácia schém pravdepodobne príde vhod. Bez väčšieho zdržiavania môžete využiť funkciu kopírovania, kreslenia schematických čiar vo zväzkoch, či odstraňovania symbolov z riadkov. Hydraulické výpočty a automatické kreslenie diagramov nie sú výnimkou. Medzi ďalšie vlastnosti CADprofi HVAC & Piping  patria:

  • Automatické číslovanie objektov
  • Možnosť vytvoriť zoznam "obľúbených", ktorý umožňuje pracovať podľa zvyklostí a preferencií používateľa
  • Rýchle kreslenie inštalačných schém
  • Systém potrubí z rozličných materiálov (napríklad plastové, medené)

Zefektívnite pracovný výkon pomocou CAD nadstavby

Existuje množstvo CAD nástrojov, ktoré pomáhajú konštruktérom a inžinierom v priemyselnom prostredí. Niektoré CAD programy sú prispôsobené konkrétnemu dizajnu, pričom iné podporujú rôzne typy projektov. Zamerajte sa na CADprofi HVAC & Piping a objavte benefity, ktoré so sebou nadstavba prináša.

Čítané: 3049 x