Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Tri zásadné certifikáty v online marketingu, ktoré získate zadarmo

Datum: 28.02.2022

Láka vás práca v online marketingu, ale nemáte v ňom skoro žiadne skúsenosti? Radi by ste získali základný prehľad o tom, ako to v ňom chodí, na čo slúži linkbuilding či prečo je SEO tak dôležité?

Tri zásadné certifikáty v online marketingu, ktoré získate zadarmo

Alebo sa už v online svete nejaký ten piatok pohybujete, dobre poznáte nástroje, ktoré sú v ňom využívané, ale chcete svoje znalosti prehĺbiť a zlepšiť napríklad váš obsahový marketing?

Tak či onak, pripravili sme pre vás informácie o tých najzásadnejších dostupných školeniach zdarma, ktoré využijete v oboch prípadoch. Certifikáty, ktoré získate zaručene ocení každá SEO agentúra. Samozrejme, neurobia z vás samy o sebe experta, ale budú opečiatkovaným svedectvom toho, že vás problematika online marketingu aktívne zaujíma a nemáte problém sa v nej vzdelávať.

Hor sa do vzdelávania! Ktoré certifikáty na vás už čakajú?

Úplne zadarmo, teda len výmenou za váš čas a testom overené vedomosti môžete získať aj tieto nasledujúce certifikáty. Existuje ich ešte niekoľko, tieto sme však vybrali ako najdôležitejšie pre prácu vo svete online marketingu.

●      Základy digitálneho marketingu – digitalnagaraz.sk

Pre každého, kto sa v online svete len začína pohybovať je tento kurz veľmi dobrým nápadom. Či už ste napríklad študent marketingu, rozbiehate online podnikanie alebo ste začali stáž v digitálnej agentúre.

Prináša totiž základný prehľad tých najzásadnejších oblastí online marketingu. Začínajúc SEO, cez PPC, sociálne médiá až po emailový marketing.

Certifikát získate absolvovaním 26 lekcií samozrejme online a absolvovaním záverečného testu, ktorý pozostáva zo 40 otázok. Na jeho úspešné prejdenie máte ľubovoľný počet pokusov, takže pohoda, stresovať sa nemusíte, to zaručene dáte. Navyše, platnosť certifikátu je neobmedzená.

●     Inbound Marketing

Pod názvom Inbound Marketing sa skrýva viacero marketingových nástrojov, napríklad obsahový marketing, SEO ale aj marketing sociálnych médií a jeho cieľom je motivovať či doviesť ľudí, ktorí už vašu stránku navštívia k nákupu. Vďaka znalostiam získaných v tomto školení budete vedieť ako využiť akýkoľvek obsah (nielen textový, ale aj (audio)vizuálny, či interaktívny) zdieľaný v online svete na jeho plný potenciál. Bude vám blízka premyslená stratégia a zameranie na cieľ. A to sa vám vo svete digitálneho marketingu určite zíde.

Ak chcete tento certifikát získať, je potrebné prejsť testom, ktorý nájdete na stránkach HubSpot Academy. Na 60 otázok máte vymedzený čas, presne 3 hodiny bez prestávky. Nemusíte ho však spraviť na prvý, ale ani stý pokus, počet opakovaní je neobmedzený. Akurát si na ďalšiu šancu musíte počkať minimálne 12 hodín.

Pred testom je určite dobré naštudovať si kurz od Hubspot Academy, na ktorom nájdete 10 lekcií obsiahlo venujúcim sa všetkým oblastiam Inbound marketingu. Dobrou pomôckou je aj takzvaný Study Guide, kde nájdete zoznam možných otázok k jednotlivým lekciám.

●     Social Media Marketing

Sociálne médiá sú dnes jedným z najnavštevovanejším miestom internetu a práve oni vedia firmám priniesť veľké množstvo zákazníkov. Na stránkach Hubspot Academy nájdete obsahovo vyčerpávajúci kurz Social Media Strategy, ktorý obsahuje skutočne všetko, čo by ste o marketingu na sociálnych médiách mali vedieť.

9 lekcií kurzu vám prinesie informácie o všetkých oblastiach marketingu na sociálnych sieťach. Výučba prebieha online formou výukových videí, ale k dispozícii máte aj obsah v textovom formáte či ako powerpointovú prezentáciu. Rovnako ako v predchádzajúcom kurze sú lekcie v príslušnom Study Guide, doplnené otázkami, ktoré veľmi pravdepodobne budete mať na teste.

Samotný test obsahuje 70 otázok na ktoré máte 3 hodiny. Nezúfajte však, opakovať ho môžete až dovtedy, kým ho neurobíte. Platiť vám bude 2 roky a jeden mesiac.

 

 

 

Čítané: 3028 x