Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Program pre architektov, ktorý vás ničím nezaskočí

Datum: 11.04.2022

Predstavte si, že vaše dielo, na ktoré ste hrdí, je takmer hotové. Chýba vám už len pár detailov a všetko bude hotové. No v tom sa vyskytne chyba spôsobená programom. Vám ostáva už len zhlboka dýchať, aby ste neprišli o nervy a prácu, na ktorej ste strávili dlhé hodiny.

Program pre architektov, ktorý vás ničím nezaskočí

Scenár, ktorý by nahneval nejedného architekta. Našťastie sa tomu dá zabrániť veľmi jednoducho. Skrátka program, ktorý vykazuje chyby, nepoužívať.

Malé chyby, ktoré stoja veľa energie

Poviete si, že zčasu-načas sa nejaká chyba vyskytne. To áno, ale keď pravidelne musíte hľadať spôsoby, ako sa im vyhnúť, potom nie je niečo v poriadku. Napríklad klasický error, kedy sa vám nedá upraviť text, len za pomoci dvojkliku myšou. Alebo keď vám nejde zvoliť nástroj PAN, len za pomoci stlačenia kolieska na myške. 

Takéto malé detaily zbytočne uberajú na vašej energii, ktorú všetci máme obmedzenú pre každý deň. Rovnako ako batéria v aute či v mobile. Aby ste sa tomu vyhli, siahnite po spoľahlivom programe. Odporúčame vám náš GstarCAD, ktorý patrí medzi najlepšie CAD programy vôbec. 

Reštart počítača

Určite poznáte scénky z filmov, ako “opraviť televízor.” Ak zrní, stačí po ňom buchnúť. Nejde vám pridať zvuk? Poriadne ho buchnite. Nenašli ste ovládač a chcete prepnúť kanál? Hádajte čo, poriadne ho buchnite. Ako vystrihnuté zo seriálu Kutil s.r.o., avšak je to len dočasné riešenie. Predstavte si, že sa vám pri kótovaní každých 10 minút vyskočí chyba. Tá vás donúti reštartovať počítač.

Prečo by ste s tým strácali nervy, keď existuje oveľa lepšia cesta. Jednoducho svoj monitor poriadne buchnite. Ale nie, jednoducho prejdite na iný softvér. Napríklad program na technické kreslenie, ktorý nielen ponúka lepšiu cenu, ale aj efektívnejšiu prácu. Vyskúšajte si to na vlastnej koži.

Keď s vami kurzor hraje naháňačku

Poznáte jeden z častých problémov užívateľov programu AutoCAD? Keď im z kresliacej plochy zmizne kurzor. Ukáže sa všade, kde ho nechcete, len na tom jednom mieste nie. Šibal jeden. Napríklad na menu s nástrojmi sa ukáže, ale na kresliacej ploche už nie. Tento problém sa rieši cez príkazový riadok, do ktorého zadáte 3DCONFIG. Následne zrušíte políčko “vyššia kvalita geometrie” a políčko “zobrazenie hladkých čiar.”

Nie je ale ľahšie si zaobstarať nový spoľahlivý softvér, ako stále riešiť, ako sa daný problém rieši? Zbytočne sa netrápte vecami, ktoré vás len zaťažujú. Radšej ich zo života vymažte a sústreďte sa len na to, čo vás baví a napĺňa. Veď ak by ste mali jednu a tú istú vec riešiť stále dookola, asi by ste sa zbláznili. Ako Einstein definoval bláznovstvo? Robiť to isté stále dookola, ale očakávať odlišné výsledky.

Dajte problémom stopku

Prečo by ste sa mali trápiť s programami, ako AutoCAD a AutoCAD lt, keď nie sú spoľahlivé? To je ako lopatovať jamu, do ktorej naspäť padá kus hliny. Všetky problémy, ktoré boli vyššie vymenované, sú práve najčastejšie problémy v týchto dvoch programov. Ak ale túžite pracovať bez žiadnych vyrušení od práce, od toho sme tu my. Náš CAD program GstarCAD ponúka veľmi podobný vzhľad, ako spomínané programy. Zmena vás tak nezabije. 

Okrem toho, že je vysoko spoľahlivý, zvláda aj náročné funkcie. Kótovať hriadeľ zvládnete ľavou-zadnou. Kresliť rôzne návrhy, nárysy, bokorys a pôdorys je tak hračka. Dokonca môžete zablúdiť z 2D CAD sveta do 3D. Modelovanie v 3-dimenzionálnom priestore nebola nikdy väčšia zábava. Šetrite tak čas a financie s našimi GS Soft programami. Ale kto váha, ten nezažije. 

Čítané: 2945 x