Rozšírené hľadanie
Sobota 4. Máj 2024 |
meniny má Florián

Objavte v sebe nadanie maliara vďaka maľovaniu podľa čísiel

Datum: 17.06.2022

Máloktoré dieťa nevidíte s pastelkou v ruke. Pre deti je kreslenie a maľovanie viac ako kreativita. Je formou komunikácie. Pastelka a papier im pomáhajú vyjadriť svoje pocity aj komunikovať.

Objavte v sebe nadanie maliara vďaka maľovaniu podľa čísiel

Časom sa však silný vzťah medzi dieťaťom a výtvarnom vytratí. Dieťa si začne uvedomovať svoju nedokonalosť vo výtvarnom prejave a prestane sa touto formou vyjadrovať. Často aj kvôli neodbornému vedeniu zo strany pedagógov, ale aj rodičov. Už nechce tvoriť a často sa od maľovania na mnoho rokov, niekedy úplne na trvalo, odtrhne. Vráťte sa do detstva a doprajte si opäť radosť z tvorenia. Nezostaňte však u pastelky. Vrhnite sa na maľovanie ako pravý umelec.

Ponorte sa do tvorenia. Čmárajte, maľujte...

Ono sa to však povie. Potom ale sedíme nad hárkom papiera a nevieme, ako začať. Aj vám sa už stalo, že ste zo skicáru postupne vytrhali a zahodili všetky stránky len preto, že ste boli nespokojní s každou čiarou, ktorú ste doňho nakreslili? To si však ešte môžete blahopriať, pretože to mohlo dopadnúť ešte výrazne horšie. Trebárs úplne prázdnym skicárom.

Tento syndróm, tzv. syndróm prázdneho papiera, trápi mnohých, ktorí by síce chceli začať maľovať, ale nevedia ako. Ono sa to povie – čmáraj! Ale v dospelosti nám už chýba detská bezprostrednosť. Možná nám myseľ a ruky rozviažu kurzy arteterapie a aj si ich dosýta užijeme. Lenže keď sa vám potom doma hromadia obrovské umelecké diela, ktoré vám síce robia radosť, ale nie je ich kam dať, nadšenie tiež rýchlo opadne. Aj umenie by malo nájsť svoje uplatnenie. To mu však musíte dať formu, ktorá sa k tomu hodí. Poďte si vyskúšať maľovanie podľa čísiel. Práve ono vám pomôže nájsť tú správnu cestu, ako začať maľovať v podstate v akomkoľvek veku. Naviac tak, že budete môcť byť na svoje tvorenie náležite pyšní.

Maľovanie nie je len výsadou umelcov a malých detí

Tvorenie je dôležitým pomocníkom pre našu psychickú pohodu, ale aj fyzický stav. Nie je sa čomu diviť, že ženy prepadajú rôznym antistresovým maľovankám, maľovaniu kamienkov a iným podobným aktivitám. V diskusných skupinách sa rieši výber pasteliek viac ako make-upu. Lenže čo keď vám to nestačí? Čo keď vás aj tie najkrajšie maľovanky pre dospelých nudia? Vezmite do ruky štetec, poriadne akrylové farby a pustite sa do maľovania podľa čísiel. Ide o modernú techniku, vďaka ktorej si na vlastnej koži vyskúšate, aké to je byť skutočným umelcom. Stanete sa maliarom v podstate z minúty na minútu bez toho, aby ste to pred tým roky študovali, či hľadali svoj štýl. Táto skvelá aktivita vám naviac pomôže zrelaxovať. Odpočiniete si a svojim rukám vrátite schopnosť venovať sa jemnej práci.

Čo je maľovanie podľa čísiel?

Predstavte si kreatívnu techniku, ktorá vám umožní postaviť sa k maliarskemu plátnu a namaľovať obraz napríklad ako Vincent van Gogh. Že vás to zas tak neberie? Tak si namaľujte kľudne zátišie s roztomilými mačiatkami či šteniatkami. Je len na vás, do čoho sa pustíte. Technika maľovanie podľa čísiel dospelé vás nezastaví len preto, že vám k túžbe niečo namaľovať chýbajú skúsenosti, odvaha či pomôcky. Ide totiž o dokonalú službu, vďaka ktorej si vyberiete obraz, ktorý chcete namaľovať a k nemu potom dostanete domov poštou všetko do posledného odtieňu akrylovej farby, ktorú k namaľovaniu obrazu potrebujete. Jedná sa naviac o obrazy podľa čísiel. Takže nebudete zápasiť so syndrómom prázdneho papiera, či v toto prípade dokonca so syndrómom prázdneho plátna, ale akonáhle zásielku otvoríte, môžete začať maľovať svoj vysnený obraz.

Ručne maľovaný obraz podľa čísiel bude krásny ako originál

Možná ste sa s podobnou technikou už stretli trebárs medzi detskými maľovankami, ale aj medzi tými pre dospelých. Lenže tie sú v porovnaní s maľovaním podľa čísiel od Zuty.sk, firmy,, ktorá je v tejto oblasti neprostým lídrom, nuda. Zuty povýšila maľovanie obrázkov podľa čísiel na tú najvyššiu úroveň. Na trhu ponúka najväčší výber obrazov pripravených ako predtlačené plátna, ktoré sú rozdelené na malé plôšky s číslami zodpovedajúcimi číslu farby, ktorou sa má daná plôška vymaľovať. Firma ponúka najväčší sortiment obrazov, najkvalitnejšie maliarske plátno, skvelé akrylové farby, ktoré dostanete presne v takom množstve, aké k namaľovanou daného obrazu potrebujete a samozrejme tiež vo všetkých potrebných odtieňoch. Dostanete ale naozaj všetko. Takže v balíčku, ktorý vám po objednaní domov príde, nechýba ani štetec, lupa na maľovanie aj tých najmenších detailov, a dokonca ani háčiky na zavesenie obrazu.

Obrazy maľovanie podľa čísiel sú vždy na plátne. Objednať sa dá lacnejšie veria bez vypnutého plátna, alebo obraz pripravený na maľovanie, kedy už je plátno vypnuté. Pre začiatočníkov je to určite lepšia možnosť.

Vyberte si obraz maľovanie podľa čísiel

Obrazy sa ponúkajú až v piatich náročnostiach. Tie sa od seba odlišujú veľkosťou plôch k vymaľovaniu, ale aj počtom používaných farieb. Najnižšie úrovne zložitosti sa hodia pre začiatočníkov, ľudí s rôznymi poruchami koordinácie pohybu, zraku, či pre deti. Postupne je možné náročnosť zvyšovať. Každý obraz sa tiež ponúka vo viacerých veľkostiach. Tú si vyberte hlavne podľa toho, aké máte následne miesto pre umiestnenie tohoto obrazu.

Obrovské je množstvo motívov. Zátišia, zvieratá, mesto, príroda, detské motívy, kópie obrazov slávnych maliarov... Naozaj je z čoho vyberať a aj z tohoto dôvodu je tak ľahké tomuto hobby prepadnúť. Má však veľkú výhodu. Ide o užitočného koníčka, vďaka ktorému vám na stene môže visieť vaša Frida Kahlo či váš vlastný Picasso. A nemusíte ani vyhrať milióny v lotérii, ani vykradnúť múzeum. Proste si ich namaľujete.

Nepodceňujte techniku maľovania podľa čísiel

Táto technika z vás neurobí obyčajného kopistu. Ide o techniku, ktorou svojich žiakov učil maľovať aj slávny Leonardo da Vinci. Naučí vás analyzovať obraz aj konkrétne maliarske techniky. Pochopíte, ako vzniká umelecké dielo. A nielen to. Technika je užitočná ako relaxačná metóda proti stresu. Podporuje tiež jemnú motoriku či koordináciu. Tú nepotrebujú rozvíjať iba malé deti. S vekom ju strácame, problémom môže byt po rôznych úrazoch aj po mozgovej príhode. Maľovanie podľa čísiel pomáha aj pri zdravotných problémoch a je výbornou formou rehabilitácie. Táto aktivita sa hodí pre deti aj dospelých.

Vytvorte si doma kľudovú zónu pre maľovanie

Ako si maľovanie podľa čísiel užiť ešte viac? Vytvorte si vlastný ateliér. Hneď oponujete, že doma žiadne miesto naviac nemáte, a tak táto technika pravdepodobne nie je pre vás vhodnou? Pre maľovanie podľa čísiel príliš miesta nepotrebujete. Ale stojí za to si nájsť kútik, kde môžete svoje rozmaľované plátno nechať, aby ste sa k nemu mohli kedykoľvek vracať Nie je to zábava na jeden večer. Budete sa tešiť domov z práce, aby ste sa opäť posadili či postavili k svojmu plátnu a pustili sa do maľovania. Stály priestor či kľudová zóna vám to spríjemnia. Určite také miestečko nájdete aj v tom najpreplnenejšom byte a dome.

Namaľujte si obraz podľa vlastnej fotografie

Už ste nalomení, ale stále si nie ste istí, čo chcete maľovať? Zuty ponúka možnosť namaľovať si obraz podľa vlastnej fotografie. Stačí, keď pošlete online fotografiu v dostatočnej kvalite a vo firme vám ju pripravia tak, že z nej vznikne predtlačená predloha na maliarskom plátne. Opäť si máte možnosť zvoliť veľkosť plátna. Obraz podľa vlastnej fotografie je veľmi žiadaný. Niekedy si takto túžime zvečniť pamiatku na krásnu chvíľu a chceme viac než len obyčajnú fotografiu. Inokedy hľadáme vhodný darček pre svojich blízkych a práve obraz podľa fotografie je výbornou voľbou. Hodí sa ako svadobný dar, dar k výročiu či k inej významnej udalosti. A darovať ho môžete dvomi spôsobmi. Buď ako vymaľovaný, takže ho dotyčnému namaľujete, alebo v podobe predtlačeného plátna. V tomto prípade venujete obdarovanému nielen obraz, ale aj zaujímavú aktivitu. Samozrejme opäť kompletne s farbami, štetcami a ďalšími pomôckami na maľovanie.

Poďte maľovať podľa čísiel

Maľovanie podľa čísiel je skvelé hobby pre celú rodiny. Neviete zabaviť svoje deti? Vyberte im atraktívny motív a nechajte ich maľovať. Je to jedna z mála činností, ktorá ich dokáže odtrhnúť od počítačových hier, seriálov či mobilných telefónov. Doma vám naviac nevzniká haraburdie vďaka kreatívnemu tvoreniu. Obrazy podľa čísiel sú umelecké diela, ktoré skrášlia vaše steny a budete sa nimi pyšniť. Zdvihnete si sebavedomie a budete hrdí, aj ak ich darujete blízkym a známym ako darček. Ide o krásny, hodnotný a užitočný dar, ktorý každý ocení.

S maľovaním podľa čísiel tiež rozviniete svoje tvorčie schopnosti. Trebárs sa za čas postavíte k maliarskemu plátnu a už nebudete bojovať s tým, že neviete, ako začať a čo maľovať. Svojim deťom môžete taktiež dať koníčka na celý život. Zlepšite svoje tvorčie schopnosti a začnite maľovať.

Maľovanie podľa čísiel je skvelá aktivita pre všetkých bez rozdielu veku. Baví ženy, mužov aj deti. Je riešením, ako vybrať krásne, hodnotné a užitočné darčeky. Poďte sa zoznámiť s touto unikátnou technikou a namaľujte si svoj prvý obraz. Technika maľovania je veľmi jednoduchá a od Zuty.sk k nej dostanete aj skvelé rady, ako na to.

Čítané: 3592 x