Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Spravte túto zásadnú zmenu v jedálničku a sledujte pokroky!

Datum: 26.04.2017

Naša každodenná strava by mala byť dostatočne pestrá a primeraná veku, pohlaviu, pohybovej aktivite a v neposlednom rade i zdravotnému stavu. 

Nie vždy nám je však jasné, čo si máme predstaviť pod pojmom „zdravá strava“. Ide v podstate o široké spektrum rôznych druhov potravín, zahrňujúce najmä mäso, mliečne výrobky, ryby, vajcia, zeleninu a ovocie.

Konzumácia zdravej stravy je v spojení s pravidelným cvičením základom zdravého životného štýlu. Pokiaľ sa budete pravidelne hýbať, priaznivo tým ovplyvníte vaše fyzické zdravie, a to najmä činnosť srdca, ciev a pohybového aparátu. Nie len strava či pohyb, ale aj pozitívne myslenie prináša pre človeka celú radu prospešných účinkov, čím môžete podporiť celkovú pohodu a šťastie. 

Zelené potraviny – sú naozaj zdravé?

Zelené potraviny akými sú tekvicové jadierka, sušený zázvor, sušené brusnice, goji bobule či rakytníková šťava pomáhajú v prevencií i liečbe závažných ochorení ako je obezita, cukrovka, rakovina, asteroskleróza... Možno si teraz myslíte, že vás takéto ochorenie určite nepostihne, veď žijete pomerne zdravo a v rodine sa nevyskytla rakovina či cukrovka. Treba si však uvedomiť, že v civilizovanom svete je vysoká pravdepodobnosť, že človek počas života získa jednu zo spomenutých chorôb, a práve preto by sa mal zamyslieť nad spôsobom života, aký žije. Mali by ste jesť pestrejšiu stravu, venovať sa pohybu, odpočívať, menej sa stresovať, obmedziť spotrebu alkoholu a prestať s fajčením. Jedine takýmto spôsobom môžete zabrániť vzniku ochorenia a užívať si lepší i zdravší život.

Vsaďte na kvalitné mäso!

Okrem ovocia a zeleniny, ktoré by malo byť neodmysliteľnou súčasťou nášho jedálnička, je pre náš organizmus dôležitý tiež príjem mäsa. Je zdrojom látok, ktoré nezískame z iných druhov potravín, keďže práve kvalitné živočíšne proteíny sú bohaté na nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny a minerály, ktoré náš organizmus potrebuje. Predaj hydiny, ktorá je vysoko kvalitná, chutná a kŕmená bez stimulátorov rastu i antibiotík, zabezpečuje firma TOP-FARM, ktorá je jednotkou na slovenskom trhu v oblasti chovu a spracovania chladenej a mrazenej hydiny! Doprajte si aj vy kvalitnú chuť pravého mäsa, ktorá sa bohužiaľ rokmi z našich obchodov vytratila.

Čítané: 3314 x