Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Júl 2024 |
meniny má Božena

Problémy s erekciou a jej zlepšenie aj vďaka kvalitným prírodným doplnkom výživy

Datum: 10.06.2024

Erektilná dysfunkcia je problém, ktorý trápi mnohých mužov bez ohľadu na vek. O tejto téme sa hovorí ťažko, ale hľadať účinné riešenia je jedinou cestou, ako prinavrátiť do vášho života chuť na sex.

Problémy s erekciou

Príčiny problémov s erekciou sú rôzne a táto dysfunkcia môže postihnúť každého z vás. Aké sú najčastejšie príčiny problémov s erekciou a ako ich riešiť?

Príčiny a prejavy erektilnej dysfunkcie

Erektilná dysfunkcia je stav, pri ktorom muž nedokáže dosiahnuť alebo udržať erekciu na dostatočne dlhý čas, aby mohol mať uspokojivý pohlavný styk. Tento problém má rôzne príčiny, ale najčastejšie je základom erektilnej dysfunkcie fyzická alebo psychická záťaž. Medzi fyzické príčiny patria ochorenia ako cukrovka, vysoký krvný tlak, kardiovaskulárne ochorenia, obezita, hormonálna nerovnováha alebo neurologické poruchy. Problémy s erekciou vyvolávajú tiež niektoré lieky.

Druhou najčastejšou príčinou sú psychologické problémy. Stres, úzkosť, depresia a nezhody vo vzťahoch môžu viesť k erektilnej dysfunkcii. Psychologický tlak často spôsobuje, že sa muž nedokáže uvoľniť a sústrediť na intímny moment. Ak si k stresu pridáte fajčenie, nadmernú konzumáciu alkoholu, nedostatok fyzickej aktivity a nezdravú stravu, erekcia odíde rýchlejšie ako vaša výplata. V prípade, že pociťujete odliv energie, odporúčame kliknúť na stránky vitalove.sk a vybrať si niektorý z prírodných doplnkov.

Prírodné doplnky výživy ako riešenie

Prírodné produkty k zlepšeniu erekcie pomôžu pri liečbe erektilnej dysfunkcie. Medzi najúčinnejšie patria tie, ktoré obsahujú zložky ako L-arginín, ženšen a tribulus terrestris. Obľúbené sú hlavne doplnky stravy Black Bull by Spartanvýživové doplnky labophyto. Obe výživové rady produktov obsahujú už spomínané látky, ktorých účinok je nasledovný:            

  • L-arginín: aminokyselina, ktorá pomáha rozširovať krvné cievy tým, že zvyšuje produkciu oxidu dusnatého. Lepšie prekrvenie penisu vedie k zlepšeniu erekcie.
  • Ženšen: ide o tradičný ázijský liek, ktorý povzbudzuje. Zvýši hladinu energie a podporí sexuálnu túžbu.
  • Tribulus terrestris: rastlina Tribulus terrestis zvyšuje hladinu testosterónu. Testosterón zlepší sexuálnu výkonnosť a podporí libido.

Venujte pozornosť prevencii

Prevencia je tiež spôsob, ako zabrániť prejavom erektilnej dysfunkcie. Zdravý životný štýl výrazne zníži riziko vzniku problémov s erekciou. Prvým krokom prevencie je cvičenie. Cvičenie pomáha udržiavať zdravé srdce a cievy, čo je pre dobrú erekciu nevyhnutné. Stačí 30 minút stredne intenzívnej aktivity denne. Vynechať nesmiete ani zdravú stravu plnú ovocia, zeleniny, celozrnných výrobkov a bielkovín. Tieto zložky stravy pomáhajú udržiavať v tele správnu hladinu hormónov. Zabijakom erekcie sú zlozvyky ako fajčenie a alkohol. Snažte sa tiež vyvarovať stresu alebo ho eliminovať. Techniky ako meditácia, joga a hlboké dýchanie pomáhajú znížiť stres a zlepšiť celkovú psychickú pohodu.

Autor: Gabriela Kudláčová

 

Čítané: 752 x