Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Zubná chirurgia patrí do rúk skutočných odborníkov

Datum: 17.07.2019

Zubné lekárstvo nekončí odstránením kazu. Často zápasíme s vážnejšími problémami, ktoré si vyžadujú zásah odborníka so špecializáciou zubná chirurgia.

Zubná chirurga v Auparku

Nie každý zubný lekár má v tejto oblasti dostatok skúseností. Často sme preto odkázaní na služby iných špecializovaných pracovísk. Kvalitnú zubnú chirurgiu ponúka košická Stomatológia AUPARK – Happydent. Špecializuje sa na dentoalveolárnu chirurgiu, do ktorej spadá augmentácia, resekcia koreňového hrotu, sinus lift a tiež extrakcia – prostá i chirurgická.

Vytrhnúť zub nie je vždy jednoduché

Mnoho zubárov si napríklad netrúfa na osmičky a pošle vás k odborníkom. Zubná chirurgia dnes vie zuby múdrosti odstrániť bezbolestne a bez následných komplikácií.

Stále častejšie sa u predných zubov odstraňuje koreňový hrot. Cieľom je zub zachovať, aj keď je odumretý, ale aj odstrániť ložisko zápalu pod koreňovým hrotom, ktorý je zle vyplnený, obvykle z dôvodu svojho tvaru.V tomto prípade sa hrot koreňa zubu chirurgicky odstráni. Tým prestane dochádzať k tvorbe vačku, teda granulómu na hrote koreňa.

Zubná chirurgia pomáha aj pri paradentóze

V prípade paradentózov postihnutých zubov je nutné mierne chirurgické odklopenie ďasien a prevedenie tzv. otvorenej kyretáže s vyčistením paradentóznych chobotov. Vďaka tomu je možné zuby zachrániť pred extrakciou, ku ktorej dochádza na základe rozvinutého zápalu.

Chirurgické zákroky pred implantáciou zubov

Nielen samotné zavedenie implantátov zubov je chirurgickým zákrokom. Veľmi často sa ešte pred ich zavedením robí tzv. sinus lift v hornej čeľusti. Tento zákrok zdvihne strop čeľuste a získa sa dostatok miesta pre zafixovanie implantátu aj u pacientov, ktorý nemajú dostatočnú výšku kosti.

Iným podporným zákrokom pred implantáciou je augmentácia kosti. Ide o chirurgické doplnenie kosti granulami umelej kosti a špeciálnou membránou, pod ktorou začne kosť dorastať. Zubný mostík a jeho estetická hodnota v prednej časti sa vďaka tomuto zákroku zvýši.

Čítané: 3487 x