Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Poznáte koloidné striebro? Takto vám môže pomôcť!

Datum: 30.07.2019

Má silné antibakteriálne účinky. Dokáže urýchliť liečbu rán, ale tiež pomôcť pri rôznych infekciách. 

Napriek tomu, že koloidné striebro sa, na základe nariadenia Európskej únie, nemôže užívať vnútorne, pri vonkajšom používaní má pozitívne účinky.

Čo je koloidné striebro

Roztok koloidného striebra je zlúčenina čistej deionizovanej vody bez elektrických nábojov, s obsahom nanočastíc striebra. Tieto nanočastice sú také malé, že prenikajú do patogénov a podporujú liečivé procesy v organizme. To znamená, že mikročastice koloidného striebra preniknú do buniek choroboplodných organizmov, ktoré dokážu rozložiť.

Tak koloidné striebro pomáha pri liečbe rôznych kvasinkových, vírusových, bakteriálnych alebo mykotických infekcií. Rozkladá však len enzýmy bezkyslíkatých (anaeróbnych) baktérií, vírusov a plesní.

Tipy na použitie koloidného striebra

Ako sme už spomínali, koloidné striebro nie je možné užívať vnútorne. Aplikovať ho však možno na rôzne rany na pokožke alebo ho použiť na výplachy. Aké sú možnosti využitia koloidného striebra?

1. Na pokožku. Koloidné striebro je súčasťou mnohých kozmetických produktov, náplastí a liečivých obväzov. No používať ho môžete aj samotné. Je vhodné pre problematickú pleť so sklonom k tvorbe akné. Pomocou tampónu ho nanášajte na vyčistenú pleť. Skvelé je na liečbu rán (vrátane pooperačných), štípancov, popálenín a bradavíc. Účinkuje tiež pri mykóze nôh.

2. Do nosa. Trápi vás silné prechladnutie alebo alergická nádcha? Koloidné striebro prelejte do fľaštičky s rozstrekovačom a aplikujte ho do nosa. 

3. Do úst. Výplachy ústnej dutiny s použitím koloidného striebra pomôžu pri bolestiach zubov a rôznych zápaloch v ústach.

4. Intímne partie. Pri vaginálnej kvasinkovej infekcii sú účinné výplachy koloidným striebrom.

Pozor! Vždy dodržiavajte odporúčané dávkovanie. Predídete tak nežiaducim účinkom. Ak ste alergickí na kovy, koloidné striebro nepoužívajte.

 

 

 

Čítané: 3961 x