Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech

Zdravotná poisťovňa: Pri jej výbere nezáleží na veľkosti

Datum: 23.08.2019

Hovorí sa, že nie je dôležitá kvantita, ale kvalita. Podobne je to aj v prípade poisťovní - nie veľkosť, ale kvalita a výhody hýbu jazýčkom na miske váh. Keďže si na Slovensku každý môže slobodne vybrať zdravotnú poisťovňu, s ktorou uzavrie zmluvu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti, je dobré vyberať s rozvahou.  

Union zdravotná poisťovňa ako dcérska spoločnosť holandskej firmy Achmea čerpá zo skúseností kvalitného holandského zdravotníctva. Po desiatich rokoch pôsobenia na Slovensku je špičkou v ponuke benefitov poskytovaných svojim poistencom .    

Union zdravotná poisťovňa nepatrí medzi najväčšie slovenské poisťovne, má však zazmluvnené všetky nemocnice a viac ako 21 500 lekárov po celom Slovensku. Ku každému poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti sa snaží pristupovať individuálne a dohodnúť si také podmienky, aby boli spokojné obe strany a v konečnom výsledku aj poistenec. 

Tak, ako to upravuje zákon, zdravotné poistenie je na Slovensku povinné a existuje rámec pre poskytovanie povinnej zdravotnej starostlivosti poisťovňami. Niektoré úkony, príspevky alebo zľavy však poisťovňa poskytuje ako výhody za to, že ste jej poistenec. Ide o tzv. benefity zdravotných poisťovní.   

Nespokojnosť pacientov, ktorí sú zároveň klientami poisťovní, väčšinou pramení z dlhej čakacej doby na vyšetrenie u lekára - špecialistu. Podobne, niektoré lekárske úkony sú konkurenčnými poisťovňami preplácané len v obmedzenom množstve a výške.

Union zdravotná poisťovňa úspešne čelí týmto výzvam a zo štatistického hľadiska má najlepšie výsledky v dĺžke čakacej doby na vyšetrenia v porovnaní s konkurenciou. Napríklad, na magnetickú rezonanciu a CT vyšetrenia je čakacia doba od 2 do 21 dní. Keď poistenec Union zdravotnej poisťovne kontaktuje poisťovňu, že dostal termín na vyšetrenie s dlhou čakacou dobou, Union mu vie nájsť lekára v okolí s rovnakou odbornosťou a lepším termínom. 

Spomedzi zaujímavých benefitov zdravotnej poisťovne Union môžeme spomenúť napríklad:

●     príspevok 100 eur na ošetrenie u stomatológa,

●     vrátenie doplatkov za lieky pre deti v neobmedzenej výške,

●     úplné alebo čiastočné preplatenie vybraných očkovaní,

●     bezplatné CRP vyšetrenie pre deti aj dospelých u všeobecného lekára,

●     zľava v hodnote 30 eur na nákup novorodeneckých potrieb,

●     príspevok 70 eur na vyšetrenie potravinovej intolerancie,

●     plne hradené očkovanie  proti osýpkam,

●     príspevok 30 eur na kurz plávania pre bábätkáa mnoho ďalších. 

V prípade, že vás výhody Union zdravotnej poisťovne zaujali a radi by ste ich využívali, zmena zdravotnej poisťovne sa dá uskutočniť kedykoľvek, a to podaním prihlášky na zmenu zdravotnej poisťovne, či už online, telefonicky, osobne na pobočke alebo poštou. V prípade, že požiadate o zmenu poisťovne do 30.9.2019, poistencom sa stanete od 1.1.2020.

 

 

Čítané: 3079 x