Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Praktické pomôcky, ktoré ocení nejeden senior

Datum: 11.10.2019

Čím je človek starší, tým je jeho život krehkejší a zároveň náchylnejší k vzniku neželaného úrazu. Zdravotné problémy môže skomplikovať sťažená chôdza, a tým pádom sa aj bežné činnosti stávajú akousi ťažko zdolateľnou výzvou. 

Každý z nás sa zrejme zhodne na názore, že staroba nie je taká jednoduchá a bezproblémová ako sa môže spočiatku zdať. Ak sa však bližšie zamyslíte, v súčasnosti existuje množstvo praktických pomocníkov, ktoré ocenia predovšetkým seniori. Dokonca aj opatrovatelia privítajú rôzne doplnky v podobe chodítok, vychádzkových palíc či protišmykových návlekov na topánky, ktoré sú využívané najmä počas zimného obdobia. Ak aj vy túžite po týchto každodenných pomocníkoch, inšpirujte sa nasledujúcimi riadkami, ktoré uľahčia konečný výber aj vám.

Pomôcky na chodenie uľahčia chôdzu nejednému seniorovi

Pre seniorov, ktorí majú problém udržať rovnováhu, prípadne cítia neistotu počas chôdze a potrebovali by oporu, sú určené chodítka, ktoré pomáhajú udržať balans. Vychádzková palica s drevenou rúčkou je ideálny pomocník na chodenie po byte, ale tiež exteriéri, ba dokonca môže byť vhodný aj ako doplnok. Výhodou je, že palica sa drží len v jednej ruke, a teda senior má druhú ruku voľnú, ktorou môže vykonávať inú činnosť. Pomôcky na chodenie pre seniorov sú vo všeobecnosti považované za najlepších pomocníkov pre seniorov, ale tiež ich opatrovateľov, ktorí im chcú uľahčiť každodenné fungovanie pri bežných činnostiach.

Jednoduchšia osobná hygiena

Keďže denne strávime niekoľko minút pri vykonávaní osobnej hygieny, je vhodné využiť pomôcky do kúpeľne pre seniorov, ktoré dokážu túto dennú rutinu výrazne uľahčiť. Kefa na umývanie chodidiel, set na sebaobsluhu pri zníženej hybnosti, sedačka na vaňu či stolička do sprchy sú len niektoré z praktických pomocníkov, ktoré ocení nejeden senior či osoba v zrelom veku.

Čítané: 3598 x