Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Kokosový olej nie je jediný prírodný olej, ktorý stojí za to začať používať

Datum: 03.02.2020

Prírodné pleťové oleje dokážu pomáhať so starostlivosťou o pleť a dokonca tú klasickú celkom nahradiť. Stále viac žien preferuje prírodnú kozmetiku a preto rastie aj záujem o oleje.

Pleťové oleje sa hodia pre každý typ pokožky

Prírodné oleje sa dajú používať pri starostlivosti o pleť, telo, vlasy a dokonca aj zuby. Hodia sa tiež ako prírodná prísada do kúpeľa. Ako pleťové oleje sú stále populárnejšie, občas sa však bojíme, že naša pokožka po nich bude príliš mastnou, že nám budú upchávať póry, či sa po nich budeme príliš lesknúť. Je to ale iba o správnom výbere vhodného oleja a o správnej aplikácii. Možná vás prekvapí, že pleťové oleje sú vhodné aj pre mastnú pokožku. Ideálne je používať za studena lisované a BIO prírodné oleje, u ktorých máme záruku zachovaného obsahu účinných výživných látok a súčasne toho, že nebudú obsahovať zbytky pesticídov.

Najlepšie pleťové prírodné oleje

Prírodné oleje na tvár dokážu bojovať s nedostatkami našej krásy, aj so starnutím. Podobne, ako krémy na tvár, vyberáme aj pleťové oleje podľa typu pleti. Zrelú pleť vie omladiť šípkový aj arganový olej. Vedia spomaliť tvorbu vrások a omladiť. Suchá pleť starne rýchlejšie. Preto je s ňou nutné bojovať napríklad za pomoci avokádového či jojobového oleja. Skvelé účinky ponúka ricínový olej, ktorý podporuje regeneráciu pokožky, jej hojenie a dokonca pomáha odstraňovať či zmierňovať jazvy. Problémy s pleťou pomáha riešiť hroznový olej, makadamiový olej, či pre citlivú pokožku vhodný makový olej.

A čo glorifikovaný kokosový olej?

Kokosový olej je účinný prírodný olej, ktorý sa hodí aj na citlivú pokožku. Môžete ho používať na odlíčenie i miesto krému. Pomáha pri atopickom ekzéme aj pri akné. Môžete ho používať na tvár, krk, aj dekolt. A nielen na ne. Oceníte ho ako starostlivosť na vlasy, telo aj zuby.

Prírodné oleje na pleť je treba vedieť správne používať

Oleje nanášajte na vyčistenú mokrú tvár. Opláchnite si ju vodou a neutierajte. Do dlaní naneste pár kvapiek oleja, mierne ho v rukách zahrejte a rozotrite ho na tvár. Venujte asi minútu tomu, že olej poklepom nanášate na pokožku. Potom papierovou vreckovkou alebo vatovým tampónom odstráňte zbytok oleja.

Čítané: 3135 x