Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Máte bolesti chrbtice? Vyskúšajte špeciálne lehátko

Datum: 20.02.2020

Bolesti chrbtice nie sú ničím výnimočným a trpí nimi väčšina obyvateľstva. Existuje niekoľko možností, ako sa dá telu pomôcť bez lekárov a jedným z nich je autokračné lehátko. 

Ak ste o ňom nikdy nepočuli, odporúčame prečítať si nasledujúce riadky.

Nehľadajte lekára, pomôžte si sami

Nie pri všetkých problémoch musíme vždy navštíviť lekára, ktorý nám nie vždy dokáže pomôcť. Aby ste sa vyhli zbytočným návštevám zdravotných zariadení, vyskúšať by ste najskôr mali všetky dostupné metódy, ktoré vedia pri bolestiach chrbtice pomôcť. Príčinou je väčšinou sedavé zamestnanie, ktoré je v súčasnosti náplňou práce mnohých ľudí. Bolesti chrbtice sú veľmi nepríjemné a človek by ich mal začať riešiť čo najskôr. Zistiť príčinu je zväčša nereálne a preto je najlepšie hľadať spôsob, ako telu pomôcť. Riešením je autokračné lehátko, ktoré možno poznáte pod názvom inverzná lavica. Toto lehátko bolo vyvinuté za účelom pomoci ľudom s bolesťami chrbtice a to na preventívne využitie.

Najčastejšími problémami ľudí sú preťaženie medzistavcových platničiek, bedrových kĺbov, žilového obehu dolných končatín a vnútorných orgánov. Odstrániť tieto problémy dokáže najprirodzenejší spôsob a to obrátená poloha tela. Autokračné lehátko vás pretočí do pozície, kedy budete hlavou smerovať nadol, pričom práve v tejto polohe dochádza k uvoľňovaniu napätia svalov. To má pozitívny vplyv na celé telo a pri pravidelnom používaní lehátka dokonca dokážete odblokovať časti chrbtice a uvoľniť dýchacie cesty. Jeho využívanie odporúčajú nielen maséri, ale aj rehabilitační lekári.

Aké sú jeho účinky?

Rehabilitačné lehátko má niekoľko účinkov, ktorými pomáha ľudom po celom svete. V prvom rade ide o liečbu a prevenciu bolestí chrbtice a teda nemusia ho používať len tí, ktorí už majú problémy, ale aj ľudia bez bolestí. Využívaním lehátka dokážete uvoľniť svalové napätie a dýchacie cesty. Lehátko pomáha aj pri preťažení medzistavcových platničiek, bedrových kĺbov, vnútorných orgánov a žilového obehu. Hovoríme o špeciálom prístroji, ktorý dokáže pomôcť ľudom s rôznymi ťažkosťami. Ak ste sa v tomto článku našli a trpíte aj vy niektorým z problémov, odporúčame toto lehátko vyskúšať.

Zakúpiť si ho môžete aj online u športového predajcu inSPORTline, ktorý ponúka rôzne druhy sortimentu. Okrem toho v ponuke nájdete aj fitness doplnky, pomôcky a stoje a zariadenia ako napríklad posilňovacie veže.

Čítané: 3035 x