Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

9 potravín podobajúcich sa na časti tela, ktorým pomáhajú

Datum: 15.07.2020

Existuje veľké množstvo potravín podporujúcich zdravie človeka. Niektoré z nich pomáhajú srdcu, iné zas mozgu. Len zopár z nich sa však podobá presne na tú časť tela, ktorej aj pomáha. Medzi ne sa radia tieto potraviny.

Grep

Na prvý pohľad sa vám ovocie nemusí podobať na žiadnu časť ľudského tela. Keď však grep rozkrojíte nožom, môžete vidieť, že má veľkú podobnosť s prsiami. Tým aj veľmi dobre pomáha. Mnohé štúdie dokázali, že bojuje proti rakovine prsníka. 

Grep má však aj ďalšie skvelé účinky. Znižuje hladinu cholesterolu v krvi, hydratuje a pomáha tvorbe kolagénu. Vďaka vysokému obsahu vitamínu C podporuje imunitu.

Huby 

Keď rozkrojíte huby, ich tvar pripomína ľudské ucho. A práve v tejto časti vďaka vitamínu D pôsobia najviac. Okrem toho majú vysoký obsah vitamínu B, ktorý pomáha v liečbe diabetických ochorení. Niektoré štúdie tiež dokazujú, že majú protirakovinové účinky.

Mrkva 

O tom, že mrkva má skvelé účinky pre naše oči, ste už asi počuli ako deti. Keď mrkvu začnete krájať, jednotlivé kolieska skutočne vyzerajú ako ľudské oko. 

Jej výhody pre náš zrak sú spojené najmä s beta-karoténom. Ten je však dôležitý aj pre našu pokožku počas leta. Vďaka pravidelnému príjmu tejto látky si udržíte opálenie omnoho dlhšie. 

Tip

Mrkva má pre naše zdravie skvelé účinky. Je však aj veľmi chutná a môžete si z nej robiť rôzne druhy sladkých a slaných jedál. Vyskúšajte napríklad šalát s jablkom. Obľúbia si ho nielen dospelí, ale aj deti. 

Vlašské orechy 

Výzor vlašských orechov si mnohí spájajú s mozgom. Nejde tu však len o podobu. Orechy majú skvelé účinky na mozog a najmä na našu pamäť vďaka omega-3 mastným kyselinám.

Stopkový zeler

Ak vo vašom jedálničku chýba stopkový zeler, mali by ste ho tam okamžite zaradiť. Vhodný je pre celé telo, no najmä pre kosti, ktoré aj pripomína. Dodáva im silikón. 

Avokádo

Máte chuť na guacamole? Určite si ho v blízkej budúcnosti urobte najmä ak ste žena. Avokádo svojím tvarom pripomína maternicu a nielen to. Má pre ňu aj mnohé benefity. Niektoré štúdie zistili, že dokáže predchádzať rakovine. 

Batáty

Sladké zemiaky sú obľúbenou prílohou. Ak ich máte radi aj vy, rozhodne ich zaraďte do jedálnička. Výzorom sa podobajú na pankreas, ktorému tiež pomáhajú. Majú vysoký obsah antioxidantov a beta-karoténu. Vhodné sú tiež pre ďalšie časti tela.

Zázvor 

Zázvor sa považuje za zázrak v liečbe takmer všetkých chorôb. Svojím tvarom však pripomína žalúdok, kde pomáha najviac. Obsahuje látky s názvom gingeroly. Tie pomáhajú proti nevoľnosti.

Červené víno 

Hovorí sa, že červené víno je dobré na krvinky. Viete však o tom, že má aj ďalšie skvelé účinky? Medzi ne sa radí napríklad fakt, že dokáže bojovať proti vysokému cholesterolu. 

Zhrnutie 

Zdravá strava je základom pevnej imunity a celkového zdravia. Váš jedálniček by mal byť pestrý a nemala by v ňom chýbať zelenina či ovocie. Vyskúšajte doň zaradiť napríklad tieto spomenuté potraviny. Môže vám to len pomôcť. Ak vás tieto informácie zaujali, uložte si nasledujúcu infografiku.

Zdroj: Kimbino.sk

 

Čítané: 4254 x