Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Cítite sa ako rozlámaní? Vyskúšajte masáž

Datum: 19.12.2020

Služby masérskych salónov sú rozšírené v každom väčšom i menšom meste. Existujú ľudia, ktorí si svoj život bez pravidelnej masáže nevedia predstaviť. Na druhej strane sú ľudia, ktorí na masáži v živote neboli.

Ako často by ste si mali dopriať masáž

Je to veľká škoda, pretože masáž nie je hlúpym výmyslom, ale skvelou možnosťou uľaviť rôznym bolestiam a zrelaxovať sa.

Ako často by ste si mali dopriať masáž

Pri výbere masérskeho salónu a maséra sa spoľahnite na odporúčania známych. Nie je masér ako masér a niektorí majú naozaj zlaté ruky, ktoré vycítia váš problém pri prvom dotyku. Masáž si doprajte nielen v prípade zdravotných komplikácií, ale aj len tak pre potešenie či ako prevenciu proti bolestiam. Niektoré druhy masáži sú čisto relaxačné alebo pomáhajú riešiť estetický problém (zoštíhľovacie masáže a masáže na odstránenie celulitídy). Zo začiatku by ste mali chodiť na masáž častejšie. Minimálne dva razy do mesiaca. Svaly, ktoré vám masér rozmasíruje vydržia v dobrom stave približne 10 až 14 dní.

V prípade, že ste svoj pohybový problém vyriešili, príde na rad udržovacia fáza. Znamená to návštevu salóna raz za mesiac, maximálne raz za 6 týždňov. Pri prvej masáži môžete pociťovať bolesť a nemusí vám byť príjemná. Vaše svaly sú stuhnuté, a preto vás masáž bolí. Táto bolesť sa časom zmení na skvelý pocit. Na masáž dokonca nemusíte chodiť len do salóna. Mnohí maséri vlastnia skladacie masážne lehátko a prídu priamo k vám domov. Alebo si profesionálnu masáž môžete spestriť vlastnou domácou. Na domácu masáž je určený masážny prístroj. Na výber máte viacej typov podľa vašich preferencií. Stačí kliknúť na stránky e-shopu inSPORTline a iste si vyberiete z ich pestrej ponuky.

S týmto všetkým vám masáž pomôže

Stále neveríte v silu masáži? Tak dobre čítajte nasledujúce riadky. Masáže majú priam zázračnú silu odstrániť napätie vo svaloch, bolesti a kŕče. Vaše svaly sa po pravidelnej masáži stanú flexibilnejšie a telo ohybnejšie. Pri určitých typoch masáži sa z vášho tela vyplavia toxíny, posilní sa krvný obeh a zlepší stav lymfatického systému. Masáž pomáha zmierňovať bolesti hlavy, posilňuje imunitný systém a zlepšuje činnosť vnútorných orgánov. Podporený bude taktiež vás imunitný systém a látková výmena v tele. Po masáži sa budete cítiť lepšie nielen fyzicky, ale aj psychicky. Zlepší sa kvalita vášho spánku, budete prekypovať dobrou náladou a uvoľní sa vo vás napätie. Masáž od kvalifikovaného maséra vám dodá neuveriteľnú energiu, ktorá podporí vašu koncentráciu a dopomôže k psychickej rovnováhe.

 

Čítané: 3082 x