Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Jedinečná chuť čaju s originálnym názvom!

Datum: 22.02.2021

Pretože deň nemôže začať vraždou. Tento citát síce patrí horúcemu nápoju akým je káva, avšak my vám prinášame niekoľko dôvodov, prečo je aj čaj súčasťou tohto výroku, aké obsahuje prospešné látky a aké prináša výhody.

Jedinečná chuť čaju

Ovocná víla, prechádzka lesom, ďakujem tea, čaj love you a mnohé ďalšie. Toto je len niekoľko z originálnych názvov tohto čarovného nápoja. Každý z týchto názvov takpovediac opisuje chuť čaju, ktorá je jedinečná. Môžete si ho zaobstarať aj ako darčekový čaj, kedy svojich blízkych jednoznačne potešíte.

Sypané čaje – aké sú ich výhody?

Vo všeobecnosti sú sypané čaje viac chutnejšie a aromatickejšie. Na prvý pohľad vidíte ich obsah a čerstvosť. Sypané čaje sú balené vákuovo, vo vzduchotesných plechovkách a nájdete ich tiež ako čaje v pyramídkach. Ich balenie zaručuje dlhotrvajúcu kvalitu a čerstvosť.

Hovorí sa, že sypané čaje sú vhodnou alternatívou ku káve. Káva aj čaj obsahujú kofeín, avšak telu ho dodávajú rozdielnymi funkciami. Čaje však navyše obsahujú zlúčeniny, ktoré prospievajú srdcu a celému krvnému obehu. Na prípravu sypaného čaju vám postačí kovové sitko, šálka a lyžička.

Prečo uprednostniť čaj pred kávou?

Pitie kávy hneď po zobudení nie je najlepšie riešenie. Výrazne ovplyvňuje náš tráviaci systém, to znamená, že keď si doprajete šálku kávy na lačný žalúdok, môže vám to podráždiť žalúdok. Naopak, odporúča sa hneď po zobudení vypiť bylinné čaje, ktoré pôsobia ako silný antioxidant.

Čaj okrem iného podporuje tok krvi a napomáha pri zápaloch vyskytujúcich sa v organizme. Rozširuje svaly dýchacej trubice, a tak sa vám dýcha ľahšie. V jednoduchosti povedané, čaje pôsobia ako výborný prostriedok k odpočinku a upokojeniu sa. Taktiež pomáha znižovať stres, fyzické a duševné zdravie. Je skvelým pomocníkom pri chudnutí, znížení cholesterolu a je vedecky dokázané, že keď si denne doprajete šálku kávy, kvalita vášho spánku sa výrazne zlepší.

Čítané: 2814 x