Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Rybí kolagén  - aké má výhody?

Datum: 10.05.2021

Rybí kolagén je tvorený väčšinou kolagénom typu I. Skladajúci sa väčšinou z jedného typu kolagénu neznamená, že je menej kvalitný ako hovädzí kolagén, ktorý má typ I aj typ III. Kolagén typu I sa nachádza takmer všade v tele, okrem chrupavkového tkaniva.

Rybí kolagén 

Je to typ kolagénu, ktorý tvorí 70% našej pokožky a je sám o sebe najhojnejším kolagénom v tele, takže už teraz vidíte, ako sa rybí kolagén môže stať najlepším priateľom vašej pokožky. Kolagén typu I môže pre vašu pokožku urobiť veľa pozitívnych vecí, od zvrátenia procesu starnutia a zníženia výraznosti vrások a celulitídy až po zvýšenie hydratácie a pevnosti pokožky.

Pretože rybí kolagén je skutočne kolagén typu I, je bohatý na dve konkrétne aminokyseliny: glycín a prolín. Glycín je základom pre tvorbu vlákien DNA a RNA, zatiaľ čo prolín je základom pre schopnosť ľudského tela prirodzene produkovať vlastný kolagén. Pretože glycín je pre našu DNA a RNA životne dôležitý, zastáva pre organizmus mnoho významných funkcií, vrátane blokovania endotoxínu a transportu živín pre využitie v tele pre energiu. Zatiaľ čo prolín môže pôsobiť ako antioxidant pre telo a môže zabrániť poškodeniu buniek voľnými radikálmi, jeho prvou funkciou je zabezpečiť syntézu kolagénu tým, že pomáha pri stimulácii procesu v tele. Pokiaľ hľadáte kvalitný rybí kolagén, odporúčame eshop spoločnosti Carnomed.

Výhody rybieho kolagénu

Spomenuli sme všetky vedecké fakty o rybom kolagéne, ale sme si istí, že chcete poznať konkrétne zdravotné výhody, ktoré vám tento typ kolagénu môže skutočne poskytnúť, a ako používať kolagén na pokožku. Tu sú zdravotné výhody rybieho kolagénu a doplnkov morského kolagénu.

  1. Vyzerajte znova mlado!

Rybí kolagén sa stal celkom krásnym šialenstvom. Je to preto, že pre pokožku existuje veľa kolagénových výhod. Ukázalo sa, že rybí kolagén má vlastnosti proti starnutiu, najmä na vašu pokožku. Kolagén v našej pokožke sa skutočne začína štiepiť v pomerne mladom veku 21 rokov. S pribúdajúcimi rokmi stále viac a viac strácame vlastný kolagén a vzhľadom na to, že kolagén typu I tvorí 70% našej pokožky, jeho dopĺňanie je dôležité pre udržanie zdravej, šťastnej a mladistvej pokožky.

  1. Dajte zbohom nepekným jazvám!

To všetko vďaka tomu, že rybí kolagén je kolagénom typu I - bude najlepším priateľom vašej pokožky. Rybí kolagén môže byť užitočný na zmiernenie vašich jaziev a celkové zabezpečenie rýchlejšieho hojenia. Môže podporovať regeneráciu pokožky po mnohých poraneniach a deformáciách kože, od škrabancov cez popáleniny až po jazvy.

  1. Pomôžte zvýšiť silu kostí!

Pokožka nie je jedinou časťou tela, ktorá môže byť doplnená o rybí kolagén. Kolagén tvorí 90% organickej matrice našich kostí. Jedným z najbežnejších príznakov starnutia je strata kostnej hmoty. To môže viesť k osteoporóze, stavu, ktorým trpia milióny ľudí na celom svete.

Rybí kolagén môže pomôcť vašej pevnosti kostí tým, že podporuje proces absorpcie vápnika a ďalších minerálov, ktoré sú pre pevnosť kostí nevyhnutné.

Čítané: 2321 x