Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Nie je kolagén ako kolagén. Viete, ktorý kolagén najviac pomáha?

Datum: 27.06.2021

V posledných rokoch sa roztrhlo vrece s ponukou kolagénov. Každá celebrita a každá značka kozmetiky začala vyrábať svoj kolagén, ktorý je vždy ten najkvalitnejší a najlepší?

Nie je kolagén ako kolagén

Je to pravda alebo len reklamný ťah? Nevyhadzujte peniaze za nekvalitné produkty a vyberajte s rozumom.

Prečo je kolagén tak dôležitý?

Kolagén sa v tele nachádza v spojivových tkanivách. Ide o nerozpustnú bielkovinu, ktorá sa stará o kĺbovú výživu, pevné šľachy, perfektný stav kostí, zubov, nechtov a pokožky. Je jasné, že kolagén pre naše zdravie naozaj potrebujeme. V tele sa nachádza až 16 druhov kolagénu, ale pre ľudský organizmus sú najdôležitejšie typy I, II a III. Zlou správou je, že kolagén sa v tele vekom prestáva produkovať, čo má za následok problémy pri pohybe a tvorbu prvých vrások. Dobrou správou je, že kolagén sa dá vyrobiť, a preto ho nájdete na pultoch obchodov, ktoré ponúkajú výživové doplnky. Keď budete vyberať výživový doplnok obsahujúci kolagén, zistite si jeho zloženie a predovšetkým to, ktorý typ kolagénu obsahuje. Kolagén typu I je v ľudskom tele najviac zastúpený a stará sa o kožu, väzy, kosti a šľachy. Kolagén typu II vyživuje hlavne chrupavky. Kolagén typu III je potrebný pre správne fungovanie vnútorných orgánov, a to predovšetkým žalúdka a čriev. Aby kolagén účinkoval, je potrebné zabezpečiť jeho vstrebateľnosť. Kolagén v čistom stave sa do organizmu nedokáže vstrebať, ale kolagén hydrolyzovaný áno. Takýto kolagén má rýchle účinky na kĺby i pokožku.

Ako si vybrať kvalitný kolagén

Najsilenejšie účinky kolagénu pocítite vtedy, keď bude obsahovať už spomínané všetky tri typy kolagénu. Zároveň je potrebné, aby prípravok obsahoval okrem kolagénu aj vitamín C resp. kolagén užívajte spolu s vitamínom C. Medzi najkvalitnejšie produkty na našom trhu patrí Zeen Collagen, ktorý je hydrolizovaný, čo zabezpečuje jeho rýchly účinok na stav kože. Pri pravidelnom užívaní pocítite jeho priaznivé účinky tiež na vlasy a nechty. Vrásky budú minulosťou a vaša pleť bude žiariť ako nikdy pred tým. Vyživené budú aj vaše kosti a kĺby, pretože Zeen Collagen obsahuje všetky tri typy kolagénu. Prémiový morský Zeen Collagen v praktických vrecúškach jednoducho rozpustíte vo vode alebo džúse a nápoj vypijete. Zeen Collagen a iné výživové doplnky za skvelé ceny si môžete kúpiť na stránkach e-shopu naureus.

 

 

 

Čítané: 4212 x