Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Ušetrite čas a zhoďte kilá - 5 výhod proteínovej diéty

Datum: 26.07.2021

Proteínová diéta ľudstvo sprevádza už tisícročia. Kým kedysi ľudia prirodzene konzumovali výlučne mäso (teda bielkoviny), zeleninu a bylinky, dnes sa z tohto spôsobu stravovania stal úspešný nástroj na zdravú redukciu hmotnosti.

 

proteínová diéta

Prečo je však iná ako iné druhy diét?

Prečítajte si o 5 najvýznamnejších výhodách proteínovej diéty.

1. Diéta, pri ktorej chudnete tuk

Tuk je strašiakom mnohých. Ukladá sa vždy presne tam, kde nechceme. Väčšina diét pozostáva z princípu výrazného zníženia príjmu kalórií, kedy však človek hladuje, stráca najmä uloženú vodu a rýchlo sa vráti k pôvodnej hmotnosti. Bielkovinová diéta funguje na princípe telesného stavu zvaného ketóza. Tá spôsobuje využívanie energie, teda aj chudnutie, najmä z tukového tkaniva.

2. Už sa nemusíte báť hladu

Pri slove “diéta” si môžeme automaticky predstaviť trápenie s hladom, ktorý býva sprievodcom väčšiny diét. Pri proteínovej diéte však ketóza a vysoký príjem proteínov spôsobuje zníženie pocitu hladu. Preto pri nej ľudia bez ťažkostí vydržia až do úspešného konca.

3. Šetríte čas na prípravu

Ušetríte množstvo času a práce s prípravou jedla. A to v prípade, keď si necháte pomôcť od odborníkov a zakúpite si tzv. hotové proteínové jedlá. Ich príprava je veľmi jednoduchá, často sú to už hotové produkty alebo instantné jedlá hotové do pár minút.

4. Pestrosť a chutnosť proteínových jedál

Pri tradičných diétach nemáte veľmi na výber, čo budete jesť. Väčšinou je obmedzenie príliš veľké na to, aby ste si na jedle pochutili. Proteínová diéta Profidiet ponúka veľa možností, ktoré stoja za vyskúšanie. Variant jedál je mnoho, chutia skvelo a postupne k nim pridávate ďalšie bežné potraviny, ktorými si jedálniček spestrujete. Báť sa nemusíte ani chutí na sladké. Diéta Profidiet funguje na princípe 2 sladkých a 2 slaných proteínových jedál za deň, teda pomere 1:1. 

5. S proteínovou diétou v tom nie ste sami

Nie každá diéta je vhodná pre každého človeka. Minimálne nie úplne rovnaká, s rovnakým množstvom jedla a kalóriami. Práve na to sú tu odborníci na výživu. Naši odnorníci vám poradia a pomôžu s nasadením diéty presne pre vás s ohľadom na vaše potreby. Centrá chudnutia Profidiet máme po celom Slovensku.

Prekonajte samých seba a spravte prvý krok k vytúženej postave.

 

 

 

 

 

Čítané: 2698 x