Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Začnite pravidelne saunovať – u vás doma

Datum: 10.11.2021

Sauna na mieru v pohodlí domova poskytuje luxusný relax, fyzické i psychické benefity. Zoznámte sa s výhodami saunovania a typmi domácich sáun.

Sauny na mieru

Život je hektický. Mnohí hľadajú spôsob, ako si po náročnom dni v práci oddýchnuť. Preferujú relax, ktorý je prospešný pre telo i psychiku, nakoľko schopnosť zvládať stres a antistresové činnosti sú jedným z najdôležitejších pilierov pevného zdravia.

Jednou z aktivít, ktorá tieto atribúty spĺňa, je wellness. K wellness patrí i saunovanie. Sauny na mieru od HOTTUB Sauna & Wellness sú čoraz častejšou súčasťou domácností aj na Slovensku, pretože ich charakterizuje kvalita, starostlivo vyberané materiály, funkčný dizajn a primeraný pomer kvality a ceny.

Pokiaľ chcete niečo urobiť pre svoje zdravie i zdravie celej rodiny, sauna na mieru je ideálnou voľbou.

Aké sú fyzické a psychické benefity saunovania?

Pomáha telu zbavovať sa toxínov

Ľudský organizmus má prirodzenú schopnosť detoxikovať sa. Avšak môžete mu v tom pomôcť aj pravidelným saunovaním, pri ktorom dochádza k vylučovaniu toxických látok vďaka zvýšenej miere potenia.

Podporuje celkové zdravie, pohodu a výkonnosť

Za jednu z najčastejších príčin vzniku rozličných ochorení je považovaný dlhodobý stres. V dnešnej dobe je nemožné vyhnúť sa mu, avšak je dôležité naučiť sa ho zvládať a venovať sa pravidelne antistresovým aktivitám. Sauna na mieru ponúka jedinečnú možnosť, ako sa v pohodlí domova odreagovať, naštartovať produkciu endorfínov, posilniť zdravie a zvýšiť výkonnosť.

Uvoľňuje svalstvo a zmierňuje bolesť pohybového aparátu

Saunovanie niekoľkokrát do týždňa má blahodárny vplyv na pohybové ústrojenstvo. Môže priniesť úľavu pri bolestiach kĺbov, chrbtice i svalov. Pobyt v saune tiež urýchľuje regeneráciu organizmu po intenzívnom tréningu napríklad tým, že znižuje svalové napätie a podporuje odbúravanie kyseliny mliečnej zo svalov.

Zlepšuje obranyschopnosť organizmu

Množstvo výskumov potvrdilo, že saunovanie znižuje výskyt prechladnutia i chrípky. Pobyt v saune, s následným ochladením v ľadovej kadi, skvelo nakopne imunitu. Takisto môže skrátiť dobu prechladnutia.

Je pokladom pre pokožku

Saunovanie zlepšuje prekrvenie pokožky a rozširuje póry. Vďaka tomu sa pleť lepšie zbavuje nečistôt, odumretých kožných buniek a škodlivín a stáva sa čistejšou. Saunovanie je tiež výborným antiaging prostriedkom.

Zlepšuje kvalitu spánku

Čo majú spoločné vírivka a sauna od HOTTUB Sauna & Wellness? Okrem toho, že ponúkajú všetko pre skvelý relax, predstavujú aj výborný spôsob, ako zlepšiť kvalitu spánku. Tí, ktorí si pravidelne doprajú hydromasáž vo vírivke alebo sa saunujú, majú pokojnejší a hlbší spánok.

Typy sáun. Dáte prednosť fínskej, parnej či infrasaune?

Sauny na mieru sú čoraz populárnejšie. Medzi najčastejšie typy sáun patria fínska, parná, kombinovaná a infrasauna. Každá z nich má určité špecifiká. Čím sa od seba líšia?

Fínska sauna

Fínska sauna je klasikou medzi saunami. Typické sú pre ňu vysoké teploty, väčšinou v rozpätí 80 až 100 stupňov Celzia. Relatívna vlhkosť vzduchu je iba okolo 5 percent, respektíve vždy pod 15 percent. Aj preto sa často nazýva suchá sauna.

Fínska sauna na mieru býva umiestnená v interiéri i exteriéri. Napríklad počas zasneženej zimy je zážitkom schladiť sa po saunovaní v snehu alebo zamrznutom potoku.

Parná sauna

Ak vám nevyhovuje prostredie fínskej sauny, potom môže byť riešením parná sauna na mieru. Tá disponuje vysokou vlhkosťou vzduchu a teplotou maximálne 60 stupňov Celzia.

Infrasauna

Infrasauna je najmladším typom sauny. Jej história sa datuje na niekoľko desaťročí. Funguje na podobnom princípe ako Slnko, ktoré zohrieva Zem svojimi lúčmi. Teplota v infrasaune sa pohybuje v rozmedzí 30 až 50 stupňov.

Kombinovaná sauna

Kombinovaná sauna je spojením fínskej a infrasauny, a v prípade záujmu existuje aj možnosť pridania soľnej terapie.

Čítané: 2716 x