Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech

Aké výhody má cvičenie doma? Posilňovňa je fajn, ale aj doma sa dá cvičiť

Datum: 26.11.2021

Cvičenie v telocvični a vo fitness centre má bez pochýb svoje výhody. Výhody má tiež cvičenie doma, a to hlavne pre športovcov, ktorí nepatria medzi úplných začiatočníkov.

Aké výhody má cvičenie doma

Ak ste zvládli techniku základných cvikov, viete ako dýchať a máte dostatok motivácie na cvičenie doma, neváhajte a začnite už dnes s domácim tréningom.

Cvičíte kedy chcete

Najväčšou výhodou cvičenia doma je to, že sa nemusíte obmedzovať otváracou dobou fitness centra. Cvičiť môžete aj počas sviatkov, večer, skoro ráno. Stačí, aby ste si kúpili šikovné pomôcky na cvičenie. Medzi úplný základ patria jednoručkylavička na cvičenie. S týmito dvomi pomôckami máte na výber stovky cvičení. Perfektné je, že v domácnosti nezaberú veľa miesta. Radíme vám, napriek možnosti cvičenia kedykoľvek, stanoviť si harmonogram cvičenia a dodržiavať ho. V opačnom prípade by ste mohli odkladať tréningy zo dňa na deň a napokon necvičiť celý týždeň.

Finančná a časová úspora

Vstupné alebo permanentky do fitness centra, hlavne do tých profesionálnejších centier, stoja dosť peňazí. Keď budete cvičiť doma, neminiete ani cent. Spomínali sme pomôcky na cvičenie, ktoré vám tréningy spestria. Existujú ich stovky a stoja minimum peňazí. Znamená to, že aj keď investujete do pomôcok, stále ušetríte. Pre zaneprázdnených ľudí je čas cennejší ako peniaze. Vďaka domácemu cvičeniu ušetríte aj túto vzácnu komoditu. Cesta do a z posilňovne, hľadanie parkovacieho miesta, čakanie na stroje. To všetko vám doma nehrozí. Opäť vám dávame radu, aby ste aj počas domáceho cvičenia využívali športové oblečenie. Budete sa lepšie cítiť a trendové oblečenie vás namotivuje k tréningu. Kliknite na stránky inSPORTline a zaručene si pekný, módy kúsok na cvičenie vyberiete. 

Budete mať súkromie

Niekto má rád spoločnosť ľudí a niekto je introvert. Ak sa necítite dobre medzi davom cvičiacich, ktorí vám obsadia stroj a vy musíte meniť poradie cvikov, tak je domáce cvičenie to pravé pre vás. Stačí, aby ste si na internete našli virtuálnych spolucvičiacich a budete sa cítiť ako v posilňovni, ale bez desiatok pozorujúcich očí. Nikdy však nezačínajte cvičiť doma bez toho, aby ste sa naučili základné cviky pomocou trénera. Zopár lekcií s trénerom pred začiatkom domáceho cvičenia je nutných kvôli riziku zranenia.

 

 

 

Čítané: 3753 x