Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Penové matrace sú cenovo dostupné. Aký druh si vybrať?

Datum: 27.04.2022

Luxusné modely matracov môžu stáť balík peňazí. Ak sa vám nechce do matracov investovať vysoká suma, ale túžite dosiahnuť komfort spania, tak si kúpte niektoré z penových matracov.

Penové matrace sú cenovo dostupné

Nie je však pena ako pena. Dobre si premyslite, čo od matraca očakávate a podľa toho si vyberte jeho zloženie.

Matrace z PUR peny

S ohľadom na cenu matracov musíme začať s tými, ktoré sú vyrobené z PUR peny. PUR pena má niekoľko výhod, ale najväčšou je práve cenová dostupnosť. V minulosti sa týmto matracom hovorilo molitanové, ale ich výrobný proces sa v súčasnosti líši, čo zabezpečuje vyššiu kvalitu. Od matraca z PUR peny môžete očakávať pružnosť a tiež nízku hmotnosť. Nevýhodou matracov z PUR peny je ich horšia vzdušnosť.

Pamäťová pena

Spotrebiteľmi ospevované sú matrace, ktoré sa vyrábajú z pamäťovej (lenivej, viskoelastickej) peny. Tieto matrace patria medzi ortopedické, pretože sa veľmi dobre prispôsobia krivkám tela. Zároveň sú veľmi príjemné na dotyk a vzdušné. Sú vďaka tomu vhodné aj pre alergikov. Pre zdravý a pokojný spánok je matrac z pamäťovej peny veľmi dobrou voľbou.

Matrace z HR peny

HR pena je viac známa ako studená pena. Matrace vyrobené z toho materiálu perfektne odvetrávajú akúkoľvek vlhkosť vrátane potu. Nedávajú tak možnosť tvorbe a množeniu roztočov. Na týchto matracoch sa výborne vyspíte v lete aj v zime vďaka regulácii teploty tela. Vydržia vám naozaj dlho, pretože sa vyznačujú tvarovou stálosťou, čo oceníte, ak máte problémy s chrbticou.

Penové matrace s prímesami

Trendom posledných rokov sú matrace s prírodnými prímesami. Napríklad s kokosom resp. kokosovými vláknami. Takéto matrace sú síce tvrdšie, ale istí si môžete byť ich dlhou životnosťou. Zväčša ide o matrace pre alergikov a ľudí s oslabenou imunitou, pretože majú antibakteriálne vlastnosti. Vlákna veľmi dobre odvádzajú vlhkosť a bránia tvorbe plesní.

Latexové matrace

Medzi penové matrace sa radia aj latexové varianty. Odporúčame vám vsadiť na prírodné materiály, ktoré by mali mať v matraci minimálne polovičné zastúpenie. Prírodný latex sa vyznačuje veľmi dobrými ortopedickými vlastnosťami a dlhou životnosťou.

 

Čítané: 4331 x