Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Cvičenie SM systém pomáha od bolesti chrbta

Datum: 05.07.2022

Bolesti chrbtice patria medzi najčastejšie chronické bolesti vôbec. Nejde o zanedbateľný problém. Znevýhodňuje postihnutých a vie ich vyradiť z bežného života. Častý je invalidný dôchodok. Postihuje však aj aktívnych ľudí, často športovcov, taktiež už malé deti.

Cvičenie SM systém pomáha od bolesti chrbta

Dá sa niečo proti bolesti chrbtice robiť?

Zmena životného štýlu je dôležitá, ale nemusí stačiť. Rovnako ako nemusí byť dostatočným akýkoľvek pohyb. Pre zlepšenie bolestivých stavov chrbtice a obecne pre väčšiu pohyblivosť bola pred cca 30 rokmi vyvinutá špeciálna rehabilitačná metóda známa ako cvičenie SM systém.

Zoznámte sa s rehabilitačnou metódou SM systém

Stabilný a mobilizačný systém (v skratke SM systém), je klinicky preverená metóda pre pacientov s bolesťami chrbtice v rôznych častiach, teda bolesťami krčnej, bedrovej aj hrudnej. Hodí sa pre zlepšenie stavu skoliózy aj akútne vyskočenej platničky. Cvičenie je však aj o prevencii rôznych porúch pohybového aparátu, predovšetkým problémov s veľkými kĺbmi, kam patria nožná klenba, bedrové kĺby, kolená a ramenné kĺby. Je prevenciou pred degeneratívnymi zmenami chrbtice aj veľkých kĺbov vplyvom aktívneho šport. Preto je metóda obľúbená aj medzi športovcami.

Slovenským špecialistom na SM systém je AF REHAB

Bratislavské rehabilitačné stredisko AF REHAB poskytuje individuálne rehabilitácie, skupinové cvičenia SM systém, ale taktiež školí odborníkov pre túto oblasť. SM systém sa hodí pre pacientov v stabilizovanom stave bez akútnej bolesti. V AF REHAB vám pomôžu a následne vás v rámci individuálnej rehabilitácie zoznámia s cvičením SM systém. Následne je možné nadviazať účasťou na skupinových cvičeniach SM systém. Sú veľmi obľúbené a za priaznivú cenu. Cvičí sa v pondelok až štvrtok, vždy necelú hodinu. Na lekcii sa začína strečingom a pokračuje odborným cvičením SM systém. Cviky predcvičuje za hudobného sprievodu skúsený terapeut.

Čítané: 2862 x