Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Úspešná a produktívna vďaka vášmu hormonálnemu cyklu? Poradíme vám, ako na to

Datum: 29.07.2022

Vidieť ženu vo vysokom manažmente v korporátnom, teda ešte donedávna skôr mužskom prostredí, je dnes už bežné.

Úspešná a produktívna vďaka vášmu hormonálnemu cyklu

Jednou z vecí, ktorá ešte stále hrá proti ženám je ich hormonálny cyklus, ktorý sa počas mesiaca mení. Heknite svoj cyklus a získajte to vytúžené povýšenie či projekt, ktorý chcete už dlho viesť. Že sa to nedá? Čítajte ďalej. 

Ako hormonálny cyklus funguje?

Ženský hormonálny cyklus má pravidelné a predvídateľné výkyvy, ktoré vedia zatriasť vašou produktivitou a poznávacími schopnosťami. Ženské telo vie, kedy je čas život vytvoriť, ale zároveň kedy je aj čas si život organizovať a užívať. Zosynchronizujte svoj cyklus s pracovným životom a ostaňte na vrchole produktivity. 

4 fázy hormonálneho cyklu

Folikulárna fáza – Ste kreatívna hviezda

Na začiatku a potom 10-14 posledných dní vášho cyklu je úroveň hormónov nízka. Rozbehnite nové projekty, skúšajte nové veci, plánujte váš mesiac vopred. Otvorte plánovaciu aplikáciu v smartfóne a poďte na to. Svet patrí vám!

Ovulačná fáza – Komunikačné schopnosti sú na vrchole

Medzi 15-tym a 17-tym dňom chemické reakcie v mozgu pozitívne vplývajú na verbálne zručnosti a schopnosť spolupracovať. Toto je správne obdobie pýtať si navýšenie platu či uzatvárať výhodné obchody s dodávateľmi.

Luteálna fáza – Dotiahnite všetko, čo ste odkladali

Táto fáza je ideálna na všetky úlohy, ktoré počas mesiaca odkladáme. Potrebujete odovzdať účtovné podklady či vybaviť iné administratívne činnosti? Teraz je ten správny čas. V tejto fáze hormonálneho cyklu sa však ženy často stretávajú aj s PMS, ktoré ich vie poriadne potrápiť.

Menštruačná fáza – Spomaľte a pozrite sa späť na váš mesiac

Táto fáza je vhodným časom na sebareflexiu. Verte vašej intuícii a zamyslite sa nad tým, či sa veci  hýbu správnym smerom. Ste na správnej pracovnej pozícii? Robí vám projekt, ktorý ste rozbehli už dávnejšie ešte stále radosť?

Rada na záver

Hormonálne zmeny u žien počas ich cyklu tu sú a budú. Naučte sa ich využiť vo váš prospech. Ak vás trápi silný PMS, kliknite na bylinkáreň Zdravysvet.sk. Nájdete tu množstvo prírodných liečiv, ktoré vám počas tohto náročného obdobia pomôžu.

 

 

 

Zdroj obrázku: Dean Drobot / Shutterstock.com

Čítané: 3012 x