Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Poznáte masážne loptičky? Uľavia vám od bolesti!

Datum: 27.09.2022

Masážne loptičky sú fantastickou pomôckou, ak nestíhate chodievať na masáž tak často, ako by ste si priali a doma nenachádzate žiadnych dobrovoľníkov, ktorí by vám rozmasírovali stuhnuté svalstvo.

Masážne loptičky

Ak ešte doma žiadnu nemáte, mali by ste to rýchlo napraviť.

Výhody masážnych loptičiek

Nájsť si čas na starostlivosť o svoje telo nie je zbytočný rozmar, je to investícia do vášho zdravia. Masážne loptičky sú šikovnou pomôckou, ktorá vám dokáže uľaviť od bolesti, stuhnutého svalstva, ale pomôžu vám aj zvýšiť rozsah pohybu či zatočiť s celulitídou. Dynamickým pohybom po masážnej loptičke dosiahnete zvýšenie prekrvenia svalstva, takže sa vaše telo ľahšie pripraví na športovanie. Tlak si upravíte veľmi jednoducho tak, aby bola masáž príjemná.

Vďaka kompaktným rozmerom si masážnu loptičku so sebou môžete vziať kdekoľvek, napríklad do kabelky a rozmasírovať si ubolené chodidlá z topánok po náročnom dni. Dožičte si efektívne uvoľnenie, potlačenie stresu a napätia v svaloch vždy, keď je to potrebné.

Masážne loptičky bývajú zvyčajne vyrobené z materiálu, ktorý je odolný voči deformáciám pôsobením tlaku, ľahko sa čistí a je bezpečný na používanie. Vďaka tejto šikovnej pomôcke si rozmasírujete chrbát, ramená, predlaktia, bedrá, stehná, chodidlá aj zadok.

Pre koho sú masážne loptičky určené?

Masážne loptičky môže používať každý, pretože ich použitie je nenáročné a zvládne ho aj úplný začiatočník. Na zahriate pred tréningom a lepšiu, rýchlejšiu regeneráciu po ňom či lepšie zvládanie svalovice sú masážne loptičky veľmi obľúbené u športovcov. Loptičky sú však ako stvorené aj na chvíľku pre seba nielen pre ľudí vyznávajúcich aktívny životný štýl. Využijete ich aj ak máte sedavé zamestnanie a dlho sedíte pri počítači, alebo ste vystavení nadmernému stresu a uvoľnenie napätia by vám prišlo vhod.

Vytvorte si príjemnú atmosféru, pustite si obľúbenú hudbu a doprajte si automasáž. Už niekoľko minút denne stačí na to, aby ste si všimli, že masáž má na vaše telo priaznivé účinky.

Ako si vybrať masážnu loptičku?

Existuje viacero veľkostí masážnych loptičiek, a takisto aj rôzne stupne tvrdosti. Aby ste sa čo najjednoduchšie zorientovali, aká by pre vás bola najlepšia, zamyslite sa v prvom rade nad účelom loptičky a oblasťou tela, kde budete masážnu loptičku používať. Podľa veľkosti a tvrdosti sa loptičky používajú na rôznych častiach tela. Tvrdosť je podstatná aj kvôli tomu, aby ste si nevybrali príliš tvrdú loptičku na veľmi citlivé tkanivo, ktoré by ste tak mohli nadmerne stimulovať, čo je nežiaduce a často i bolestivé. Okrem toho majú masážne loptičky rôzne povrchové úpravy a sú k dispozícii v rôznych materiáloch od ľahkého penového EPP materiálu až po ťažšie silikónové guličky.

Začiatočníkom sa odporúča poobzerať sa po hladkých mäkkých loptičkách, pokojne aj dvojitých. Niektoré plochy na tele sa lepšie masírujú loptičkou, na iné je praktickejší skôr valcovitý tvar. Nie je preto na škodu zaobstarať si masážnych loptičiek viac, v rôznych podobách.

 

Zdroj obrázku: Iryna Inshyna / Shutterstock.com

Čítané: 2734 x