Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Anatomický vankúš vyberajte aj podľa tvaru

Datum: 02.10.2022

Zdravý spánok je základom pre fyzické i duševné zdravie. Dobre sa vyspať znamená, že nový deň naštartujete s úsmevom. Úsmev na perách vám však zamrzne, ak sa zobudíte rozlámaní a váš krk bude ako z kameňa.

Anatomický vankúš vyberajte aj podľa tvaru

Takýmto pocitom zabránite výberom správneho matraca a tiež vankúša. Anatomický vankúš je zárukou, že vaša šija bude v top stave. Samozrejme, že len  v prípade, že si kúpite vankúš zo správneho materiálu a vo vyhovujúcom tvare.  

Pri kúpe matraca často zabúdame na vankúš

Snáď neexistuje na svete človek, ktorý by nepoznal pojem zdravotný matrac. Povedomie o matracoch stúpa, a preto si ľudia čoraz častejšie dávajú na výbere matraca veľmi záležať. Ak ich trápi bolesť chrbtice, kúpia si ortopedické matrace z lenivej t.j. pamäťovej peny. Ak majú problém s alergiami, investujú do latexového alebo pružinového matraca. Na lôžkoviny samozrejme akosi zabudnú. Uvedomte si, že ani ten najpohodlnejší ortopedický matrac vám nepomôže, ak budete mať pod hlavou vankúš ako z kameňa. Preto pri kúpe matraca ihneď investujte aj do kúpy anatomického vankúša.

Pre koho sú anatomické vankúše určené

Anatomické vankúše dokážu zmierniť bolesti krčnej chrbtice alebo ich dokonca úplne odstránia. Tento typ vankúša si pokojne kúpte aj ako prevenciu. Nemusíte sa obávať, že by išlo o nepohodlný vankúš. Je síce pravda, že si na neho budete musieť zvyknúť, ale vaša šija sa vám poďakuje.

Podľa čoho anatomický vankúš vybrať

Materiál

Najviac vhodným materiálom je pamäťová pena, ktorá ihneď reaguje na teplotu tela a prispôsobí sa tvaru krčnej chrbtice. Pamäťovej pene sa vlastnosťami vyrovná aj latex alebo pena skombinovaná s gélovou náplňou.

Rozmery

Klasické sú anatomické vankúše v rozmeroch 50 x 30 cm, ale veľkosť dokáže výrobca prispôsobiť individuálnym požiadavkám. Skôr si dávajte pozor na hrúbku vankúša. Ak radi spíte na bruchu alebo na chrbte, bude vám vyhovovať tenší vankúš. Počas spánku na boku oceníte hrubší vankúš.

Podľa tvaru

Veľmi dôležitým parametrom pri výbere anatomického vankúša je jeho tvaru. Tvar vankúša podobne ako jeho hrúbka súvisia s tým, v akej polohe radi spíte. Dokonca i v tomto smere výrobcovia mysleli na každého. Spíte radi na chrbte? Kúpte si vankúš v klasickom obdĺžnikovom tvare. Spíte na boku? Budú vám vyhovovať vlnky. Neviete si predstaviť inú polohu ako na bruchu? Pre vás sú určené anatomické vankúše v tvare motýlika.

 

Čítané: 2936 x