Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Laserová operácia očí zmení váš život k lepšiemu

Datum: 12.02.2023

Laserová operácia očí je bezbolestný a rýchly zákrok. Napriek tomu sa ho veľa ľudí obáva. My vám odporúčame neváhať a odhodiť obavy stranou.

Laserová operácia očí

Laserová operácia vám zmení život k lepšiemu. Po operácii budete ľutovať, že ste zákrok nepodstúpili skôr.

Preč s trápením s okuliarmi a šošovkami

Krátkozrakí a ďalekozrakí ľudia poznajú každodenné trápenie s okuliarmi alebo šošovkami. Okuliare sa zahmlievajú, zavadzajú pri športe, steká vám na ne pot. Okuliare musíte so sebou neustále nosiť do práce, do školy, na šoférovanie. Čistiť ich, dávať opravovať, meniť sklá alebo kupovať nové rámy. Všetky uvedené starosti sú nič oproti cene okuliarov. Naozaj kvalitné a trendové rámy vás vyjdú na stovky eur. Nehovoriac o tom, že nie všetkým ľuďom okuliare sadnú, či už v oblasti vzhľadu, alebo komfortu pri nosení. Kontaktné šošovky sú na nosenie pohodlnejšie, ale časom spôsobujú zápaly a alergie. Prečo si komplikovať život, keď dioptrie môžu behom jedného dňa zmiznúť ako šmahnutím čarovného prútika? Laserová operácia očí nie je strašiakom, ale darom z nebies.

Kto laserovú operáciu očí nemôže podstúpiť

Laserová operácia očí dokáže odstrániť ďalekozrakosť, krátkozrakosť i astigmatizmus. Bohužiaľ niektorí ľudia operáciu podstúpiť nemôžu. Vždy sa informujte na klinike a dajte na istotu, a to konzultáciu s lekárom. Jedna pani povedala nie je smerodajná informácia. Laserovú operáciu očí môže v zásade podstúpiť 90 % ľudí so zrakovým postihnutím. Výnimku tvoria ľudia s vysokým počtom dioptrií a ľudia trpiaci cukrovkou, infekciami očí, autoimúnnymi ochoreniami alebo degeneráciami rohovky. Operáciu lekári neodporúčajú ľuďom mladším ako 20 rokov, ktorí ešte nemajú ustálené dioptrie. Bez lekárskej prehliadky nie je možné vopred určiť, či ste, alebo nie ste vhodný kandidát na operáciu.

Dôkladné predoperačné vyšetrenia

Keď lekár usúdi, že ste vhodný kandidát na zákrok a laserová operácia očí vám pomôže, čakajú na vás predoperačné vyšetrenia. Ide o celý rad vyšetrení, ktorých výsledkom je istota, že operácia prebehne bez komplikácií. Lekár preverí vašu anamnézu, skonzultuje všetky problémy so zrakom a ochorenia, ktorými ste prešli. Nasledujú vyšetrenia očí ako meraniu vnútroočného tlaku, hrúbky a zakrivenia rohovky, očného pozadia či okolia oka. Vyšetrenia očnej rohovky sa realizujú pomocou 3D mapingu. Lekár získa ucelený obraz o vašich očiach.

Priebeh operácie ani nezaregistrujete

Samotná laserová operácia očí je veľmi rýchla a bezbolestná. Najmodernejšou metódou operácie očí je zákrok iLASIK. Jedinečná laserová technológia zmení váš život k lepšiemu za neuveriteľných 15 minút. Bezbolestnosť zákroku je garantovaná vďaka lokálnej anestézii vo forme špeciálnych kvapiek. Krátka je tiež rekonvalescencia. Operáciu metódou iLASIK uprednostňujú ľudia, ktorí sú zaneprázdnení a nemôžu si dovoliť vypadnúť z pracovného kolotoča. Rohovka je po zákroku zahojená do 12 hodín a ostro vidíte už pár minút po operácii.

 

 

 

Čítané: 2821 x