Rozšírené hľadanie
Pondelok 6. Máj 2024 |
meniny má Hermína
OECD nám vyčíta nedotknuteľnosť a nízke sankcie pre páchateľov korupcie, pripomína Ficovi OĽaNO

30.06.2017 22:30 Premiér Robert Fico by sa mal zaoberať všetkými analýzami OECD, nie iba tými, ktoré sa mu hodia. Vyzvalo ho k tomu dnes opozičné hnutie OĽaNO-NOVA po tom, čo Úrad vlády SR predstavil výsledky auditu OECD v oblasti protikorupčnej legislatívy.

Polícia zmarila zrejme teroristický útok v španielskom letovisku

30.06.2017 22:30 Jeden zo štyroch podozrivých z podpory tzv. Islamského štátu , ktorých zadržali v stredu na španielskom ostrove Malorka, pripravoval podľa doterajších poznatkov vyšetrovateľov teroristický útok.

EÚ predĺžila sankcie voči Rusku. Putin zaujal rázny postoj

30.06.2017 21:31 Ruský prezident Vladimir Putin podpísal dekrét predlžujúci zákaz dovozu potravín zo západných krajín o ďalších 18 mesiacov. Stalo sa tak po tom, ako Európska únia predĺžila ekonomické sankcie voči Rusku, uvádza agentúra AP.

Po škandále sa firma, ktorá vyhrala Kotlebove tendre, vzdala zákaziek

30.06.2017 21:31 Banskobystrický samosprávny kraj zopakuje verejné obstarávanie na rekonštrukciu ciest v kraji, opäť pôjde cez elektronický kontraktačný systém , čo úrad považuje za najtransparentnejší systém pre VO a predĺži lehotu na predkladanie ponúk. Konštatoval to dnes na tlačovej besede v Banskej Bystrici predseda BBSK Marian Kotleba v súvislosti s medializovanými informáciami týkajúcimi sa "podozrivých" tendrov na opravy 15 úsekov ciest v kraji za 8,5 milióna eur.

SNS: Čaňa nechýbala na 75. výročí operácie Anthropoid v Prahe

30.06.2017 20:30 Krásny pocit vlastenectva sme zažili keď ako prvá zaznela hymna Slovenskej republiky a mohli sme ju zaspievať na mieste na ktorom zahynul jeden z našich hrdinov Jozef Gabčík. Spomienková slávnosť pri príležitosti 75. výročia operácie Anthropoid sa konala 18.06. 2017 na Resslovej ulici v Prahe.

Petícia za zachovanie trasy 31 po Trnavské mýto

30.06.2017 20:30 Petícia za zachovanie úseku Blumentál – Račianske mýto – Trnavské mýto linky 31.

SaS: J. Droba žiada magistrát Bratislavy, aby prestal tajiť analýzu parkovania

30.06.2017 20:30 Poslanec NR SR za stranu Sloboda a Solidarita a pravicový kandidát na župana Juraj Droba vyzýva vedenie bratislavského magistrátu, aby prestalo tajiť analýzu parkovania, na základe ktorej chce rozbehnúť verejné obstarávanie na dodávateľa parkovacieho systému v Bratislave.

Až polovica britskej verejnosti považuje islam za hrozbu pre celý západný svet. Nemecký denník odkrý

30.06.2017 20:30 Nemecký denník Die Zeit sa vo svojom článku podrobne venuje údajnej narastajúcej islamofóbii vo Veľkej Británii. Počet útokov proti moslimom v krajine narastá a najviac za ne môžu príslušníci bielej robotníckej triedy.

Ministerstvo zdravotníctva: Minister T. Drucker v Londýne o Európskej liekovej agentúre

30.06.2017 20:30 Minister zdravotníctva Tomáš Drucker sa v utorok 27. júna spolu so štátnym tajomníkom rezortu dopravy a výstavby Viktorom Stromčekom, veľvyslancom SR vo Veľkej Británii Ľubomírom Rehákom a stálym predstaviteľom SR pri EÚ Petrom Javorčíkom stretli v Londýne s predstaviteľmi vedenia, ako aj zamestnancami Medzinárodnej liekovej agentúry . Témou rokovania bola prezentácia slovenskej kandidatúry na presídlenie Európskej liekovej agentúry. Tá sa musí presídliť v dôsledku Brexitu z Veľkej Británie do niektorej z krajín EÚ.

Trump sa opäť pustil do novinárov. Tí mu však nič nedarovali

30.06.2017 19:30 Americký prezident Donald Trump pokračuje vo svojich útokoch voči médiám a jednotlivým novinárom. Jeho najnovšou obeťou sa stalo moderátorské duo televízie MSNBC Mika Brzezinská a Joe Scarborough, ktoré opakovanie kritizuje prezidentovu politiku. Trump vo štvrtok označil Brzezinskú na Twitteri za "bláznivú Miku s nízkym IQ" a Scarborougha nazval "psycho-Joe".

Stovky rodín z Mósulu dostali výhražné listy. OSN hovorí o akte pomsty

30.06.2017 19:30 Organizácia Spojených národov vyzvala dnes irackú vládu, aby zasiahla a zastavila nútené vysťahovávanie ľudí podozrivých z kontaktov s Islamským štátom z mesta Mósul a ďalších oblastí.

Bizarnosť z Veľkej Británie. Muž ovalil moslimku slaninou, neminie ho trest

30.06.2017 18:30 Londýnsky súd odsúdil dnes na šesť mesiacov Brita, ktorý ovalil moslimskú tínedžerku kusom slaniny, pričom urážal ju aj jej matku, uviedla agentúra AP.

Audit OECD ukázal ako je na tom Slovensko v boji s korupciou. Fico na tlačovku neprišiel

30.06.2017 18:30 Audit OECD ukázal, že protikorupčná legislatíva SR nie je v zlom stave, problémom je skôr implementácia zákonov do praxe. V súvislosti s výsledkami auditu, ktorým slovenskú protikorupčnú legislatívu preverila Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj , to uviedol riaditeľ odboru prevencie korupcie Úradu vlády SR Peter Kovařík.

Nechajte ma, ja si to bývanie nájdem! Ak je niekto škandalózny, tak je to OĽaNO, spustil Fico. Robo,

30.06.2017 18:30 Predsedu vlády Roberta Fica privítal vo svojej relácii moderátor Branislav Závodský. Spoločne sa rozprávali o najnižšej nezamestnanosti v histórii Slovenska a o tom, ako sa to pozitívne odrazí na peňaženkách ľudí. Fico tiež prezradil, kedy sa odsťahuje z bytu kontroverzného podnikateľa Ladislava Bašternáka. V rámci aktuálnej témy premiér vehementne obhajoval výber kandidáta na šéfa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Ľubomíra Jahnátka, ktorého spochybňuje opozícia.

Úrad vlády: Voda aj chránené živočíchy sa vrátili do vynovených rybníkov na Železnej studničke

30.06.2017 17:30 Turisti a návštevníci obľúbenej Železnej studničky môžu od uplynulého víkendu relaxovať nielen v príjemnom chládku okolitých lesov, ale aj v blízkosti postupne napustených rybníkov. Vďaka opatreniu podporenom grantmi EHP aj štátnym rozpočtom SR vo výške 214 898 eur, realizovanom v rámci projektu Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy, sa podarila rekonštrukcia vodohospodárskych objektov na Rybníkoch č.3 a č.4, ktoré sú pamiatkovo chránené.