Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Pozor! Od 1. mája platia nové nariadenia pre pendlerov, upozorňuje ÚVZ SR. Prinášame podrobnosti

30.04.2020 22:43 Od piatkového rána od 7.00 h budú platiť pre pendlerov v súvislosti s epidémiou nového koronavírusu nové pravidlá. Vo štvrtok o tom informoval Úrad verejného zdravotníctva SR.

Prosím, rešpektujte počas voľných dní platné opatrenia, apeluje hlavný hygienik

30.04.2020 18:10 Hlavný hygienik SR Ján Mikas povzbudzuje ľudí, aby aj počas nasledujúcich dvoch predĺžených víkendov rešpektovali platné opatrenia, ktorých cieľom je zamedziť šíreniu nového koronavírusu.

Súčasťou dokazovania v kauze vraždy Kuciaka budú správy z Threemy, rozhodol súd

30.04.2020 16:34 Senát Špecializovaného trestného súdu zahrnul do rozsahu dokazovania správy zo šifrovanej aplikácie Threema vrátane správ medzi Marianom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou. Majú podľa splnomocnencov poškodených dokazovať, že Kočner je objednávateľom vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Fico chce razantnú opozičnú stranu bez slniečkarstva. Pri hlasovaní o PVV bolo najdôležitejšie, že p

30.04.2020 14:47 Predseda Smeru-SD Robert Fico považuje za najpodstatnejšie, že klub opozičnej strany hlasoval proti programovému vyhláseniu vlády , pričom ospravedlnil poslanca Vladimíra Faiča, ktorý sa pomýlil a v hlasovaní podporil vládny program. Vláda premiéra Igora Matoviča nemá podľa Fica žiaden plán, čo ide ďalej robiť a vládnemu programu chýba finančné krytie.

Aktualizované: Národná rada SR vyslovila dôveru novej vláde

30.04.2020 13:32 NR SR schválila programové vyhlásenie vlády a vyslovila dôveru novej vláde SR. Za Programové vyhlásenie vlády , a teda aj za dôveru kabinetu hlasovalo 93 členov snemovne zo 141 prítomných. Potrebných bolo minimálne 76 hlasov.

Kočner: Vražda novinára znie svetom viac ako vražda pápeža. Len idiot by nepredpokladal, čo sa z nie

30.04.2020 13:32 Marian Kočner, obžalovaný v prípade z vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, tvrdí, že Kuciakove články neohrozovali jeho podnikanie ani jeho osobu. Hovoril o tom na štvrtkovom hlavnom pojednávaní na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku.

Majú sa predať pľúcne ventilátory za 12 miliónov eur? Analytik Zachar: V skladoch nemocníc životy ne

30.04.2020 13:32 Slovensko a pľúcne ventilátory. Veľmi citlivá téma, lebo ide o záchranu životov. Práve v mene záchrany ľudských životov však treba uvažovať triezvo a nakupovať efektívne. S nákupom ventilátorov to Slovensko zrejme prehnalo. Vláda ich objednala 500 za 12,5 milióna eur bez DPH. Podľa aktuálnych dát šírenia koronavírusu z Inštitútu zdravotnej politiky „pri vrchole infekcie bude dopyt po približne 75 ventilátoroch“, čo zvládneme so súčasnou kapacitou. Dušan Zachar, analytik z Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy poskytol rozhovor pre ParlamentnéListy.sk a pýta sa: „Nie je prínosnejšie niektoré z nepotrebných ventilátorov predať krajinám, ktoré ich teraz nutne potrebujú? Nevyužiť ušetrené peniaze napríklad na lepšie vybavenie záchranárov či pracovníkov v zariadeniach sociálnych služieb ochrannými pomôckami, na odmenenie zdravotníckych pracovníkov z prvej línie v boji proti koronavírusu?“

Pokračuje proces s Kočnerom v kauze vraždy Kuciaka, čítajú sa listiny. Threema sa čítať dnes nebude

30.04.2020 11:05 Senát Špecializovaného trestného súdu pokračuje v hlavnom pojednávaní vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Prítomný je z obžalovaných iba Marian Kočner.

Majú sa predať pľúcne ventilátory za 12 miliónov eur? Analytik Zachar: V skladoch nemocníc životy ne

30.04.2020 07:36 Slovensko a pľúcne ventilátory. Veľmi citlivá téma, lebo ide o záchranu životov. Práve v mene záchrany ľudských životov však treba uvažovať triezvo a nakupovať efektívne. S nákupom ventilátorov to Slovensko zrejme prehnalo. Vláda ich objednala 500 za 12,5 milióna eur bez DPH. Podľa aktuálnych dát šírenia koronavírusu z Inštitútu zdravotnej politiky „pri vrchole infekcie bude dopyt po približne 75 ventilátoroch“, čo zvládneme so súčasnou kapacitou. Dušan Zachar, analytik z Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy poskytol rozhovor pre ParlamentnéListy.sk a pýta sa: „Nie je prínosnejšie niektoré z nepotrebných ventilátorov predať krajinám, ktoré ich teraz nutne potrebujú? Nevyužiť ušetrené peniaze napríklad na lepšie vybavenie záchranárov či pracovníkov v zariadeniach sociálnych služieb ochrannými pomôckami, na odmenenie zdravotníckych pracovníkov z prvej línie v boji proti koronavírusu?“

Majú sa predať pľúcne ventilátory za 12 miliónov eur? Analytik Zachar: V skladoch a na chodbách nemo

30.04.2020 00:42 Slovensko a pľúcne ventilátory. Veľmi citlivá téma, lebo ide o záchranu životov. Práve v mene záchrany ľudských životov však treba uvažovať triezvo a nakupovať efektívne. S nákupom ventilátorov to Slovensko zrejme prehnalo. Vláda ich objednala 500 za 12,5 milióna eur bez DPH. Podľa aktuálnych dát šírenia koronavírusu z Inštitútu zdravotnej politiky „pri vrchole infekcie bude dopyt po približne 75 ventilátoroch“, čo zvládneme so súčasnou kapacitou. Dušan Zachar, analytik z Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy poskytol rozhovor pre ParlamentnéListy.sk a pýta sa: „Nie je prínosnejšie niektoré z nepotrebných ventilátorov predať krajinám, ktoré ich teraz nutne potrebujú? Nevyužiť ušetrené peniaze napríklad na lepšie vybavenie záchranárov či pracovníkov v zariadeniach sociálnych služieb ochrannými pomôckami, na odmenenie zdravotníckych pracovníkov z prvej línie v boji proti koronavírusu?“

NR SR: Pőtheová končí ako predsedníčka Úradu na ochranu osobných údajov

29.04.2020 20:41 Soňa Pőtheová končí vo funkcii predsedníčky Úradu na ochranu osobných údajov SR. Rozhodli o tom poslanci Národnej rady SR stredajším hlasovaním. Plénum súhlasilo s návrhom na jej odvolanie, ktorý predložila vláda.

Každý si napíše, čo chce. Smerácki poslanci o programe vlády: PVV sa tvári, že 'vonku je pekné p

29.04.2020 19:11 Programové vyhlásenie vlády ignoruje súčasný stav v ekonomike, ktorú zasiahla pandémia nového koronavírusu. Vláda možno nemá plán, ako bude túto situáciu riešiť. Myslí si to opozičný poslanec Peter Žiga . Ku kritike sa pripojil aj jeho stranícky kolega Richard Raši.

Ozve sa konečne Kiska? Neprítomnosť predsedu strane škodí, potvrdil Šeliga: Ale kto si vyberá zdravo

29.04.2020 17:00 Predseda Za ľudí Andrej Kiska by mal v najbližšom čase povedať, ako bude ďalej fungovať strana. Novinárom to povedal podpredseda strany a parlamentu Juraj Šeliga. Kiska stále neodpovedal na otázky o svojej politickej budúcnosti, v líderskej pozícii ho aktuálne zastupuje podpredsedníčka Veronika Remišová. Na utorkovom predsedníctve strana riešila personálne otázky, dohodli sa tiež na konaní snemu.

Kočner chce žalovať Europol, žiada výmaz osobných dát. Expert reaguje: Je to úskok. A pozor, môžu sk

29.04.2020 17:00 Proces vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice priniesol šokujúcu informáciu. Kočnerov obhajca Marek Para doručil súdu žiadosť o usmernenie, ako majú postupovať, keď chcú použiť výpovede expertov z Europolu. Zo žiadosti, ktorú čítala predsedníčka Senátu Ružena Sabová, tiež vyplynulo, že Marian Kočner chce žalovať Europol. Chce si takisto uplatniť práva podľa európskeho práva, napríklad právo na výmaz osobných údajov. Čo by to v praxi mohlo znamenať? „Kočnerovi advokáti skúšajú veľkú vec. Znamenalo by to potenciálne aj koniec káuz štátnej tajomníčky Jankovskej či ostatných sudcov obvinených z korupcie,” uviedol pre ParlamentnéListy.sk Ján Drgonec, emeritný sudca Ústavného súdu SR.

Na súde s Kočnerom sa budú dva dni čítať listinné dôkazy, potvrdil prokurátor Turan. Uviedol, prečo

29.04.2020 15:01 V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa budú v stredu a štvrtok čítať iba listinné dôkazy. Pre novinárov to počas prestávky uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Vladimír Turan.