Rozšírené hľadanie
Nedeľa 5. Máj 2024 |
meniny má Lesana
Európska komisie si posvieti na Facebook kvôli obavám z ruského zasahovania do volieb

30.04.2024 15:45 Európska komisia začala formálne vyšetrovanie na preskúmanie možného porušenia Zákona o digitálnych službách zo strany Meta, prevádzkovateľa sociálnych sietí Facebook a Instagram. Únia ... The post Európska komisie si posvieti na Facebook kvôli obavám z ruského zasahovania do volieb appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Romantickí podvodníci majú novú zbraň v arzenáli: Na toto nereagujte, draho zaplatíte, varuje FBI

30.04.2024 15:45 Americký Federálny vyšetrovací úrad, FBI, varuje pred novými trikmi podvodníkov, ktorí sa na zoznamovacích aplikáciách a stránkach pokúšajú oklamať svoje obete.   Tentokrát ... The post Romantickí podvodníci majú novú zbraň v arzenáli: Na toto nereagujte, draho zaplatíte, varuje FBI appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Hackeri vytvorili nekontrolovateľný malvér: Bezpečnostní experti našli desaťtisíce infikovaných zariadení

30.04.2024 15:45 Bezpečnostní experti zo Sekoia informujú, že sa im v septembri minulého roku podarilo znefunkčniť kontrolný server spojený so zákerným malvérom PlugX.   Bezpečnostným ... The post Hackeri vytvorili nekontrolovateľný malvér: Bezpečnostní experti našli desaťtisíce infikovaných zariadení appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Netflix má ďalšiu pecku, seriál Sobík. Príbeh zachytáva obeť stalkingu, no nejde o obyčajný príbeh

30.04.2024 15:45 V poslednej dobe platformu Netflix zaplavila vlna kvalitných seriálov. Do pozornosti sme vám napríklad dali Griseldu, ktorú možno charakterizovať ako Escobara v ženskom tele. ... The post Netflix má ďalšiu pecku, seriál Sobík. Príbeh zachytáva obeť stalkingu, no nejde o obyčajný príbeh appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Britská armáda otestovala „najsmrteľnejší tank na svete“: Ako v teste dopadol?

30.04.2024 15:45 Armáda Spojeného kráľovstva otestovala tank budúcnosti, najsmrteľnejší tank Challenger 3. Testy prebehli minulý týždeň na území Nemecka, informuje vládny portál Spojeného kráľovstva. Challenger ... The post Britská armáda otestovala „najsmrteľnejší tank na svete“: Ako v teste dopadol? appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Ako používať vylepšenú funkciu Quick Share na Android zariadeniach?

30.04.2024 15:45 Ak chcete niekomu vedľa vás poslať fotku, odkaz, video alebo hocijaký súbor, môžete využiť funkciu Quick Share. Google túto funkciu postupne uvoľňuje na ... The post Ako používať vylepšenú funkciu Quick Share na Android zariadeniach? appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Toto je 5 trikov, ako vám hacker môže ukradnúť prihlasovacie údaje do služieb. Dá sa im ľahko predísť, len ich treba poznať

30.04.2024 06:00 Hackeri a online podvodníci sú čoraz vynaliezavejší. Nie je ničím výnimočným, keď natrafíte na online podvod, a vy si ani nevšimnete, že ste sa stali ... The post Toto je 5 trikov, ako vám hacker môže ukradnúť prihlasovacie údaje do služieb. Dá sa im ľahko predísť, len ich treba poznať appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Vedci našli proteín, cez ktorý vedia „zapnúť“ naše telo, aby spaľovalo kalórie. Čoskoro by sme mohli poraziť obezitu!

29.04.2024 19:15 V tele máme dva druhy tukového tkaniva. Jedným je klasický biely tuk, no existuje ešte špeciálny hnedý tuk. Ten sa nachádza hlavne v ... The post Vedci našli proteín, cez ktorý vedia „zapnúť“ naše telo, aby spaľovalo kalórie. Čoskoro by sme mohli poraziť obezitu! appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Európska komisia rozhodla, Apple musí prispôsobiť Zákonu o digitálnych trhoch aj ďalšiu svoju platformu

29.04.2024 19:15 Európska únia už uviedla do platnosti Zákon o digitálnych trhoch, ktorý upravuje fungovanie veľkých technologických hráčov na trhu.   Veľké spoločnosti, ale aj ... The post Európska komisia rozhodla, Apple musí prispôsobiť Zákonu o digitálnych trhoch aj ďalšiu svoju platformu appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Sonda Mars Express spozorovala na povrchu Marsu obrích „pavúkov a mesto Inkov“. Toto musíte vidieť!

29.04.2024 19:15 Mars Express, sonda Európskej vesmírnej agentúry, objavila na povrchu Marsu “pavúkov”. Nebojte sa, nie sú to osemnohé neobľúbené “potvory”, ale jedinečné štruktúry, ktoré ... The post Sonda Mars Express spozorovala na povrchu Marsu obrích „pavúkov a mesto Inkov“. Toto musíte vidieť! appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Zem prijala laserovú správu z vesmíru: Priletela z rekordnej vzdialenosti 226 miliónov km

29.04.2024 19:15 Americká NASA otestovala nový prístroj pre komunikáciu v hlbokom vesmíre, Deep Space Optical Communications. Tento systém sa nachádza na palube sondy Psyche a ... The post Zem prijala laserovú správu z vesmíru: Priletela z rekordnej vzdialenosti 226 miliónov km appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

„Hacker mi ukradol peniaze z účtu,..“ Ako to spravil a čo môžem spraviť pre to, aby som tomuto predišiel?

29.04.2024 19:15 Stretnúť sa s online podvodom v kybernetickom priestore nie je vôbec náročné. Podvody na nás číhajú v podstate všade, kde sa pozrieme. Natrafiť môžeme na ne ... The post „Hacker mi ukradol peniaze z účtu,..“ Ako to spravil a čo môžem spraviť pre to, aby som tomuto predišiel? appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Stane sa zo Slnka čierna diera? Vedci z NASA povedali, aká je šanca, že sa tento desivý scenár vyplní

29.04.2024 19:15 Všetko má svoj začiatok a svoj koniec, rovnako aj naša Slnečná sústava. Astrofyzici odhadujú, že máme ešte približne 5-miliárd rokov, než sa sústava ... The post Stane sa zo Slnka čierna diera? Vedci z NASA povedali, aká je šanca, že sa tento desivý scenár vyplní appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Prečo ani dnes nedokážu roboty prekonať zvieratá?

29.04.2024 19:15 Robotika ušla už kus cesty, no aj napriek miliónovým investíciám, sa vedcom zatiaľ nepodarilo vytvoriť robota, ktorý by sa svojimi schopnosťami vyrovnal zvieratám. ... The post Prečo ani dnes nedokážu roboty prekonať zvieratá? appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Ako sa nakopnúť v boji proti zlozvykom? Jarné mesiace sú ideálnym obdobím, ako začať

29.04.2024 08:31 Aj keď sa od začiatku roka popísalo veľa o diétach, zmene životného štýlu a nových začiatkoch, predsa sa len nájdu medzi nami tí, ... The post Ako sa nakopnúť v boji proti zlozvykom? Jarné mesiace sú ideálnym obdobím, ako začať appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.