Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Pogačar oplatil Rogličovi prehru

29.06.2020 10:00 Tadej Pogačar oplatil prehru Primožovi Rogličovi a stal sa tak staro-novým šampiónom Slovinska v časovke. Minulý víkend triumfoval starší z dvojice, keď v záverečnom stúpaní na Ambrož pod Krvavcem zdolal mladšieho kolegu. Včera to však bola iná pieseň. 21-ročný mladík zvládol takmer 8 kilometrové stúpanie najlepšie a na bývalého skokana na lyžiach získal … Continued The post Pogačar oplatil Rogličovi prehru appeared first on Cyklonews.sk.

Ochowicz hľadá po odchode CCC nového sponzora

29.06.2020 10:00 Jim Ochowicz potvrdil, že hľadá nového titulného sponzora po tom, čo CCC ohlásilo koniec partnerstva po roku 2020.  Manažérska organizáca Continuum Sports bývalého jazdca Ochowicza má pred sebou neľahkú úlohu. Poľský obuvnícky koncern na začiatku roka 2019 podpísal trojročný kontrakt, no kvôli nepriaznivej situácii s COVID-19 sa spoločnosť CCC rozhodla predčasne ukončiť zmluvu, keďže sa … Continued The post Ochowicz hľadá po odchode CCC nového sponzora appeared first on Cyklonews.sk.

Jacques Anquetil – Prvý päťnásobný víťaz Tour de France

27.06.2020 13:03 Vo štvrtom vydaní magazínu o legendách svetovej cyklistiky sa presúvame do dávnejších dôb. Do 50. a 60. rokov, keď udivoval svojimi výkonmi Francúz Jacques Anquetil. Detstvo na prahu druhej svetovej vojny Jacques Anquetil sa narodil 8. januára 1934 v dedinke Mont-Saint-Aignan, ktorá leží v kopcoch nad metropolou regiónu Normandia – Rouenom. Tam s otcom Ernestom, … Continued The post Jacques Anquetil – Prvý päťnásobný víťaz Tour de France appeared first on Cyklonews.sk.

Roglič je novým šampiónom Slovinska

22.06.2020 09:01 Primož Roglič sa cez víkend stal novým šampiónom svojej krajiny. V záverečnom stúpaní na Ambrož pod Krvavcem zdolal mladšieho kolegu Tadeja Pogačara . Väčšina národov si svoje majstrovstvá nechalo na víkend 22 – 23. augusta. Slovinci ale už od polovice mája deklarovali koniec pandémie a tak sa šampionát konal minulý víkend. Začiatok hlavných pretekov … Continued The post Roglič je novým šampiónom Slovinska appeared first on Cyklonews.sk.

Erik Zabel – Fenomenálny rýchlik prekonaný až Saganom

20.06.2020 11:50 V treťom vydaní rubriky o cyklistických legendách sme opustili svet jazdcov na celkové poradie a zamerali sme sa na jedného z najlepších špurtérov histórie, ktorým je Nemec Erik Zabel. Detstvo v cyklistickej rodine a začiatky na dráhe Erik Zabel sa narodil 7. júla 1970 vo Východnom Berlíne. K cyklistike sa dostal veľmi prirodzene, keďže sa tomuto športu na … Continued The post Erik Zabel – Fenomenálny rýchlik prekonaný až Saganom appeared first on Cyklonews.sk.

Sagan v dobrej kondícii. Wheelie v Alpách nemá chybu

19.06.2020 15:01 Tím Bora-hansgrohe je aktuálne na kempe v Ötztalských Alpách, kde sa pripravuje na reštart sezóny. Sústredenia sa zúčastnilo dokopy približne 50 ľudí a na 18 dní sa ich domovom stal Sölden. Toto rakúske mesto leží v nadmorskej výške 1 368 m. Tourminátor včera na twitter zavesil video, kde po dlhej jazde predvádza svoj klasický trik … Continued The post Sagan v dobrej kondícii. Wheelie v Alpách nemá chybu appeared first on Cyklonews.sk.

Niki Terpstra 3 mesiace mimo, počas tréningu mal ťažký pád

18.06.2020 10:12 Niki Terpstra si privodil veľmi ťažký pád. Do nemocnice ho musela transportovať helikoptéra. Všetko sa udialo predvčerom. V rýchlostnom tréningu sa musel na poslednú chvíľu uhýbať kŕdeľu vtákov, trafil kameň kolesom a spadol. Odniesli si to jeho pľúca, zlomené rebrá, zlomená kľúčna kosť a utrpel otras mozgu. Jeho manželka na Instagrame potvrdila … Continued The post Niki Terpstra 3 mesiace mimo, počas tréningu mal ťažký pád appeared first on Cyklonews.sk.

Sagan vynechá klasiky, pôjde Giro – Tour

17.06.2020 10:02 Tím Bora-hansgrohe je aktuálne na kempe v Ötztalských Alpách, kde sa pripravuje na reštart sezóny. Manažér tímu Ralph Denk potvrdil, že náš Peter Sagan vynechá klasiky, ktoré budú v októbri. V tomto mesiaci totiž pôjde sľubované Giro, ktoré sa uskutoční od 3. do 25. októbra. Okolo Flámska sú na programe 18. októbra, Paríž – … Continued The post Sagan vynechá klasiky, pôjde Giro – Tour appeared first on Cyklonews.sk.

Bora so Saganom začala kemp v Rakúsku

15.06.2020 11:03 Jazdci a zamestnanci tímu Bora-hansgrohe začali spoločný kemp v Ötztalských Alpách. Ich domovom sa na 18 dní stal Sölden. Na kemp v nadmorských výškach prišlo približne 50 ľudí a každý jeden sa musel podrobiť testu na Covid-19. Toto opatrenie zaviedla UCI ako interný zdravotný protokol. Všetky testy boli negatívne a tak môžu Nemci zarezávať pred … Continued The post Bora so Saganom začala kemp v Rakúsku appeared first on Cyklonews.sk.

Miguel Induráin – Tichý obor na bicykli zo skromných pomerov

10.06.2020 15:06 Dnes sme sa preniesli do 80. a 90. rokov, v ktorých bol jednou z najvýznamnejších postáv svetového pelotónu neprehliadnuteľný Miguel Induráin. Detstvo a cyklistické začiatky Miguel Induráin Larraya sa narodil 16. júla 1964 v dedinke Villava, dnes súčasti mesta Pamplona, v predhorí Pyrenejí do početnej rodiny. Sestry Isabel, María Dolores a María Asunción sa v športovom svete neangažovali, mladší brat Prudencio však išiel … Continued The post Miguel Induráin – Tichý obor na bicykli zo skromných pomerov appeared first on Cyklonews.sk.

Ochowicz hľadá po odchode CCC nového sponzora

08.06.2020 17:30 Jim Ochowicz potvrdil, že hľadá nového titulného sponzora po tom, čo CCC ohlásilo koniec partnerstva po roku 2020.  Manažérska organizáca Continuum Sports bývalého jazdca Ochowicza má pred sebou neľahkú úlohu. Poľský obuvnícky koncern na začiatku roka 2019 podpísal trojročný kontrakt, no kvôli nepriaznivej situácii s COVID-19 sa spoločnosť CCC rozhodla predčasne ukončiť zmluvu, keďže sa … Continued The post Ochowicz hľadá po odchode CCC nového sponzora appeared first on Cyklonews.sk.

Alexander Vinokurov – Kontroverzná legenda, ktorá vedela vždy prekvapiť

06.06.2020 19:32 Pripravili sme si pre vás seriál článkov o legendách svetovej cyklistiky. Prvý, na koho sme sa zamerali, je kazašský fenomén Alexander Vinokurov. Detstvo a cyklistické začiatky Alexander Vinokurov sa narodil 16. septembra 1973 rodičom Nikolajovi a Raise v dedinke Biškul na severe Kazachstanu, ktorý bol v tom čase súčasťou Sovietskeho zväzu. Nik v jeho rodine nemal k športu blízko. Otec bol elektrikár, … Continued The post Alexander Vinokurov – Kontroverzná legenda, ktorá vedela vždy prekvapiť appeared first on Cyklonews.sk.

Tím FDJ predĺžil zmluvy s najväčšími hviezdami

05.06.2020 09:35 Thibault Pinot a ďalšie hviezdy predĺžili zmluvy so svojim zamestnávateľom FDJ. Arnaud Démare , David Gaudu , Stefan Küng a najväčšia hviezda tímu budú v tíme minimálne do roku 2023. Prvý menovaný je na súpiske už 10 rokov a pôvodne mu zmluva končila na konci tohto roku, korona krízu tak jeho zamestnávateľ využil … Continued The post Tím FDJ predĺžil zmluvy s najväčšími hviezdami appeared first on Cyklonews.sk.

Sachsenring hostil prvé preteky po pandémii

02.06.2020 15:42 Cez víkend sa konali prvé preteky po pandémii. Nemecký Sachsenring hostil podujatie Sachsenring-Radrennen. Na štart sa postavilo približne 50 jazdcov a použili k tomu štartový rošt pre motorkárov. Medzinárodná cyklistická federácia zakázala pretekanie do júla, no tento podnik dostal výnimku. Už pred nedávnom sa konal podnik HTC CUP vo Vietname. Gestern fand das 72. … Continued The post Sachsenring hostil prvé preteky po pandémii appeared first on Cyklonews.sk.